Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-07-09

Bilder och resultat från Mörksuggejakten

Foton: Eva Önnemar, MTBfoto.se

Här hittar du preliminära resultat från Mörksuggejakten 2017.

Stort tack idag till Andreas Olsson som fixade med ett vevlager och Gustav Gullholms vevparti, tack vare dessa snälla gossar så kunde jag tävla på min egna cykel idag. Stort tack också till Stefan Määttä för langning!

Loppet idag var ännu ett steg i rätt riktning efter sjukdomsperioden. På Ränneslättsturen så kändes allt bara katastrof, idag fanns ändå lite hopp om livet då jag var i en grupp om platserna 10-27 i ungefär halva loppet. Tyvärr hade jag inte orken att följa med utan hamnade i en kvartett efter den stora gruppen. Efter 54 kilometer så kommer man till en backe följt av en del stig, jag gick då upp först i gruppen och höjde farten för att köra ifrån sällskapet. Efter 59 kilometer så hade jag inte bara kvar dom tre från kvartetten utan vi hade också fått sällskap av fler cyklister. Ganska tufft mentalt att försöka köra ifrån folk men istället bli ikappkörd.
Sista dryga milen blev en kamp för att hänga med så gott jag kunde. Fick lite släpp på en stig med några kilometer kvar, satte ner foten och fick då svårt att hänga med mitt sällskap. Hamnade själv och blev sedan omkörd med några hundra meter kvar av fem andra.

Jag gjorde i alla fall ett bättre lopp än senast, även om resultatet inte blev bättre. Det viktigaste var att känslan av att kunna åka lite fort var tillbaka. På Mörksuggejakten är det ofta stora grupper med tätt mellan grupperna, så tappar man en så kommer snabbt ett nytt gäng ifatt. Det gäller att inte tappa någon grupp helt enkelt.

Det är inte kul att vara dålig, men ibland måste man bara inse faktum och kanske skrota eller revidera sina målsättningar. Jag når inte upp till den nivå som jag hade önskat inför säsongen och det skulle vara lätt att kasta in handduken. Men man blir sällan bättre av att ge upp så jag kämpar istället på och hoppas på ett lyft senare.

Nästa chans blir Engelbrektsturen.

Här kommer min Garmin-data, video från loppet kommer om några dagar:

1 kommentar:

  1. Helt rätt! Bara fortsätt att grisa på! Även om det känns tungt så kommer du komma ur detta som en starkare cyklist. Både mentalt och fysiskt.

    SvaraRadera