Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-07-24

Bilder och resultat från Engelbrektsturen

Hej och god morgon!

Igår så sa jag till ett gäng människor att jag blev 15:e, för det var vad live-resultaten sa då. Lite senare så ändrades dock detta till att jag blev 16:e. Gissar att någon före mig kört utan hjälmchip eller liknande och sedan fått sin placering. Dessutom är jag inte alls säker på att jag var före Andreas Ringvall i spurten så jag kan lika gärna vara 17:e. Var lite osäker på vart mållinjen var, men det kändes som om han slog mig. Vart hittar man målfoto?!

Så, nu vet ni vart ni hittar live-resultaten, här finns en PDF med resultat från Engelbrektsturen klassvis, men jag gillar ju när man lägger ihop klasserna för så tycker jag att vi tävlar.

Innan spurten så åkte jag dom sista kilometerna med just Andreas efter att vi skakat av oss den tredje delen av vår trio med cyklister som blivit avhängda ur en kvintett som tidigare ändå blivit avhängda av en stor grupp på 10-15 cyklister. Den gruppen hade jag sällskap med från ungefär mil 1 till mil 5. Kände mig både bra och dålig, mest dålig där när jag blev avhängd givetvis och ett tag höll jag på att bli utspottad ensam men lyckades ta mig ifatt Viktor Junell som sedan tog mig upp till den där kvintetten.

Annars så började jag loppet med att bli rejält kissnödig strax innan start. Kom ändå iväg bra i starten ut på banvallen och satt där typ topp 10 mest hela tiden. Var kissnödig hela loppet och funderade flera gånger på att bara strunta i tävlandet för att stanna och tömma blåsan. Men när det krisade som mest så tänkte jag ändå att jag skulle kämpa för min placering och ju snabbare jag kom till mål desto snabbare skulle jag få besöka toaletten.

Snabbast i vår grupp blev Fredrik Lagercrantz, han blev sjua och han var en och en halv minut snabbare än mig under loppets sista 16 kilometer. Det är ju inte långt borta från att jag också är där topp-10, men ändå så var det lång ifrån, så att säga.

I fjol blev jag 15:e på Engelbreksturen och 10:a på Finnmarksturen, får hoppas på någon liknande utveckling även detta år. Jag nöter på!

Lite rörigt inlägg detta, men tack för att ni kämpar er igenom det. Jättemånga som morsade på mig i Norberg igår, skitkul och tack för peppen!

Foton: Anders Almhed

Foto: Eva Önnemar

Foto: Erica Thunborg

Fotobombade Cyklotekets lagbild efter loppet, foto: Sofia Åkesson. Stort tack till Sofia och CRT för langingsservicen!

Snittade 30 km/h och hade en snittpuls på 87% av max igår. Säger väl ändå att det var en riktigt snabbt långlopp och att jag tog i. Hoppas på ytterligare ett kliv uppåt i formtrappan till Finnmarksturen och då ska jag se till att kissa en extra gång innan start också!

Garmin-data från Engelbreksturen hittar ni här:

2 kommentarer:

  1. Bra och intressant inlägg. Finns det inte möjlighet att tömma blåsan i farten? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så bökigt på MTB, två andra alternativ var ju att kissa på sig eller stanna också.

      Radera