Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-07-07

Trysil dag 2

Hej vänner!

Nu är vi hemkomna från vår cykelsemester i Eksjö, Lindvallen och Trysil. Det har varit ett gäng härliga dagar med mycket cykling på agendan. Jag åkte alltså i lördags och kom hem idag. Även om det har varit roligt med all cykling och allt som hört till så är det lite skönt att komma hem ändå. Nu blir det en vilodag imorgon och sedan så står Mörksuggejakten på agendan på söndag. Mer cykel alltså. 

Idag började vi dagen med att ta bilen upp till trädgränsen. Där vid trädgränsen så startar också Magic Moose som vi ville köra innan liftarna öppnade för dagen. Vi hann upp och fick köra leden utan att ha folk att komma ifatt eller bli ikappkörda av andra. Det var faktiskt så lugnt i backen att vi hann stanna till och ta några bilder också. 

 Efter den åtta kilometer långa utförsåkningen så härjade vi runt i Gullia. All åkning i Trysil är gratis och allt man betalar för är liftkort och det kortet behövs inte för annat än just Magic Moose. Men är man som jag så cyklar man också upp dit. Det är då intressant när en såhär pass dyr anläggning med handbyggda leder i världsklass erbjuder gratis cykling när vi på Lugnet i Falun ska betala för att cykla där. Vad är det med Lugnet som är bättre än Trysil? Jag har faktiskt svårt att komma på hur Lugnet är bättre än Trysil på något. Men det är en annan debatt, snart har Lugnet en XC-arena i världsklass vilket ju är helskoj! 

Något Trysil gjort bra är att man byggt leder och anläggning så att den passar hela familjen. Det är bara att välja längd och svårighet efter sin nivå och köra på. Det finns svårigheter även för mig som cyklat i 20 år som gör att jag utmanas och har roligt. 

Jättefint hotell bodde vi på, Trysil Radisson Blu, precis vid anläggningen och med den där trevliga cykeluthyrningen/butiken Sport Lodgen. Det visade sig igår på Facebook att det var en från Bjursås (i Falu kommun) som jobbade där så idag var vi in och fick oss ett gott snack över en kopp kaffe också. 

Vi lekte mest i Gullia idag som sagt. Många olika varv blev det med något kortare stopp för något att äta. När vi började bli klara så var det bara för mig att ta mig dom 334 höjdmeterna upp till bilen igen. Sedan så har vi åkt hem med ett kortare stopp vid Vasaloppsstarten och ett litet stopp vid Jarlstugan i Rättvik också. 

Här kommer några bilder från idag:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar