Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-07-20

Le Peloton med övermod

Hej på er!

Hoppas att ni har det bra, kanske har ni hunnit träna idag eller så kanske ni ska köra ett pass nu i kväll? Jag körde Le Peloton i morse och ska faktiskt alldeles strax ut och köra dagens andra pass. Kollade nyss på touren och känner mig riktig inspirerad efter den spännande avslutningen som vi tittare bjöds på.

Jag ska fatta mig kort då jag sitter cykelklädd och redo för kvällens äventyr. I morse kördes Le Peloton här i Falun, precis som alla andra torsdagsmorgnar. Linda och jag närvarade och vi fick bra träning. Det saknades några av dom där allra snabbaste Le Peloton-namnen, så jag misstänkte att jag skulle kunna få mycket vind på näsan. Tog också väldigt mycket vind på näsan eftersom jag vill ha bra träning. Kanske lite för mycket för tidigt, men trött blev jag. Det började med 347 watt under den första fartsträckan, vilket jag tror är ett överlägset rekord för någon av dom fartsträckor jag kört på Le Peloton. Men så går det när man gillar att köra fort och tar lite ansvar... Jag körde idag utan att kolla på puls eller watt, men såhär i efterhand så var det väl början till slutet att öppna så hårt. Även under den andra farsträckan som varade nästan i en kvart fick jag med mig finfina 321 watt, vilket brukar vara i nivå med det högsta jag får under Le Pelotons fartsträckor. Idag körde vi backen upp till Falukrossen för att undvika en nyskrapad grusväg, kul liten avkrok! Jag tog en del vind även under andra farsträckan och gick först in i backen. Blev dock passerad och även avhängd av två stycken i backen vilket kändes lite surt. Men jag hade inte ben nog att gå med helt enkelt. Fartsträcka tre och benen hade börjat bli lite krispiga. Valde att försöka dra normalmycket istället för att kasta mig ut i vinden stup i kvarten. Hade inte ben nog att liksom köra ifrån folk utan vi blev faktiskt sju stycken som kom in samlat till Falun. Det måste nog vara någon form av rekord för dom rundor jag varit med på. Watten landade på 298, delvis tack vare urladdningen sista kilometern där jag åtminstone försökte cykla fort.

Ah, inga ben att köra våldsamt fort med idag alltså, men samtidigt så kanske jag förstörde för mig själv genom att dra lite väl hårt och mycket direkt från start. Fick i alla fall riktigt bra träning och ibland måste man ju vrida ur lite mer än vad som är bekvämt.

Linda och jag på väg till samlingen i solsken, 10 grader och med flera minuter till godo.

Jonas Axforsen, med både koll på Instagram och klunga.

Backen upp till Falukrossen är en lite småsvettig sak på 1.7 kilometer och 5% lutning enligt Strava. Brantast i början, har sedan ett par flackare partier innan det blir lite jobbigare igen mot slutet.

På väg ner sen så kan man ta en selfie!

Dagens gäng från grupp 1 som kom samlat in till Falun.

Nu lär jag dra iväg hörrni, ni kan ju alltid kolla in mina Garmin-data om ni är intresserade av siffror:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar