Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-08-30

Vildmarksleden i Bjursås

Hej gullungar!

Igår åkte jag ju till Bjursås för MTB-ävntyr. Vildmarksleden stod på programmet, en vandringsled på 35 ganska så kuperade kilometer. Det blir gärna kuperat i Bjursås, som också kallas för Dalarnas Schweiz. Med lite arbete så skulle Bjursås kunna bli ett riktigt cykelparadis. Det finns slalombackar med både camping och liftsystem där man skulle kunna göra en bike park. XC-cyklingen där är bra redan nu. Dessutom så finns en hel del stigar, körvägar, skogsvägar och grusvägar i och kring Bjursås som MTB-cyklister kan trivas på. Faluns tuffaste asfalterade backe finns där och ytterligare backar finns i närheten. Jodå så att. Där skulle ni kunna ha era cykelläger. Som det är nu så gäller det bara att känna till guldkornen.
Det finns faktiskt några uppmärkta cykelleder i Bjursås för dig som vill börja utforska området.

Vildmarksleden är kanske inte det guldkornet ni cyklister söker, även om det började och slutade bra. Men mellan typ kilometer 15 och 30 så gick det sakta, väldigt sakta. Många promenerade meter där jag inte kom speciellt många meter per minut. Jag hade en sträcka på drygt 7 kilometer där jag aldrig var över 20 km/h! När jag startade på leden så blev jag snabbt lyrisk. Allt var skitfint och det rullade på ganska bra. Jag har ju åkt leden för väldigt länge sedan och mindes att det väl inte var något för MTB-cykling, men trodde att det rörde sig om kortare avsnitt. 7 kilometer slit och släp är ju ett ganska långt avsnitt. Det allra mesta gick ju att cykla, men det var knöligt, blött och med täta fotnedsättningar.
På slutet när jag närmade mig Bjursås så blev det mer cykelvänligt igen. Då jag var ute efter ett MTB-äventyr och hade räknat med lite promenad så var det inte helt hemskt, men som vanlig träningsrunda så passar den sig inte riktigt. Jag skulle vilja ha en cykelvariant av den där man undviker de värsta partierna, för det finns många guldkorn där ute. Första 15 km idag tex, dom var riktigt fina!

Bjursås IK underhåller leden och det var lätt att hitta runt vandringsleden, även cyklandes. Passerade ett par män som var ute med röjsåg och kratta faktiskt. Nästa vecka arrangerar klubben Vildmarksloppet längs leden, en 32 km löptävling i terräng. Det fanns dock inte många spångar över blöthål och nedfallna träd får ligga kvar. Det är ju ändå en vandringsled. Att cykla över myrarna var dock inga större problem. Det var dom kortare blöthålen mellan myrarna som var svårast.

Jag hade fantastiska ben igår, kände mig pigg och stark redan från start och fem timmar tillsammans med min MTB på riktigt knöliga stigar gick riktigt bra. Bästa känslan under hela augusti faktiskt, det har ju annars känts rätt trögt rätt så länge nu.

Här kommer ett gäng bilder, den första och sista är från transporten till/från Bjursås:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar