2013-03-03

Rekord!

Körde testcykel idag. Dagen efter slaktdistans brukar ju kunna bjuda på riktiga skitben, men vi vet väl alla att man utövar nästan all idrott med pannbenet? Jag började med att köra ett Ekblom Bak-test för att värma upp lite. Det blev ett rekord när det kommer till testvärdet. Syreupptaget var något sämre än senast och jag är ju ett år äldre också, men kunde kompensera med lägre kroppsvikt för att nå rekordet.
Första gången jag passerar 60-sträcket för testvärde på ett Ekblom Bak. Höjde också belastningen på den andra delen till 3.5 kp eftersom pulsen hamnade lite lågt förra gången då jag körde med 3 kp.

Efter detta Ekblom Bak så drog jag till med rekordfyror:
Körde fyrorna på 370 watt, som senast. Rekordet sitter i att jag med 1½ minut kvar klev upp på 374-378 watt och sista 30 sekunderna höll jag 401-405 watt. Och detta på årets lägsta kroppsvikt. Svinjobbigt givetvis. Som det ska vara.

2 kommentarer:

 1. Hej.
  Intressant test. Funderar på om det förbestämda värdena går att
  överföra till watt tal istället.
  När du startar på 1kp, tex. hur mycket watt motsvarar det?
  och lika så när du kör på 3 & 3,5kp hur många watt kan det vara?

  Vänligen // Krister

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Här kan du läsa allt om testet: http://www.gih.se/ekblombaktest Man ska egentligen ha 0.5 kp i början och 60 i kadens, men jag kör med 30 i kadens eftersom min viktkorg ger 1.0 kp. 3.5 kp x 60 i trampfrekvens ger 210 watt.

   Radera