2013-03-07

Morgonstund med Nougat Pillows, Magnus Palmberg, Skara Cykelgymnasium och soppan på SCF

Bild på mina barn från igår kväll, visst syns det att dom är mina?

Sitter här för mig själv och läser att Magnus Palmberg ska satsa på XC-Cupen och MTB-SM i år, tror att den 42 år unge mannen kommer göra det besvärligt för många, betydligt yngre, MTB-cyklister. Kul! Läs mer: http://magnuspalmberg.blogspot.se/2013/03/tell-world-i-here.html

Igår och idag är Skara Cykelgymnasium på besök i cykelstaden Falun. Cyklisterna ska köra test på LIVI och då har dom som tradition att åka aptidigt (typ nu) till Falun och spendera en heldag här. Grattis, Skara! Jag skrev ju ett inlägg om cykelgymnasium lite tidigare i år och var väl då kanske onödigt hård mot Skara Cykelgymnasium och skrev något i stil med att Falun hade alla förutsättningar en cyklist behövde och Skara hade tradition. Något åt det hållet. Jag vet ju att man i Skara har bra förutsättningar för att få fram duktiga cyklister och väldigt många av våra bästa cyklister har spenderat sin gymnasietid där.
Därmed inte sagt att jag tycker att Skara Cykelgymnasium bör vara det enda cykelgymnasiet.

På lördag har Svenska Cykelförbundet årsmöte och det hade varit väldigt intressant att närvara. Tyvärr har jag väl inte riktigt den möjligheten. Men med tanke på all pajkastning som förekommit den senaste tiden så skulle nog årsmötet kunnat bli riktigt underhållande.
Om ni vill läsa propaganda från Styrelsen så läser ni på Cyclesport.se
Om ni vill läsa propaganda från förbundets anställda (och före detta anställda) så läser ni på Velo.se
Inte nog med att det finns två läger som kastar sand på varandra, dom två cykelnyhetssidorna har också valt en varsin sida och tycks strunta helt i det här med objektiv nyhetsrapportering. Vill ni ha lite från båda sidor så passar Eurosport.se alldeles utmärkt att läsa in sig på.
Mina åsikter kring denna soppa rör inte längre sakfrågorna eller vem som har gjort rätt eller fel, jag tycker bara det är lika löjligt från båda läger och tycker det är synd att arbetet med cykelsporten kommer i kläm hos några individers egenintressen. Tidigare tänkte jag att man kanske borde byta ut folk ur ena lägret, men nu är jag mer inne på att byta ut ALLA. Det har liksom gått för långt och folk har sjunkit för lågt. Oavsett om dom gjort fel eller ej så kan det vara en bra signal att skicka utåt att vi faktiskt nu byter ut både personal och styrelse.
Vad tycker ni om den här soppan?

3 kommentarer:

  1. Coola monster, var kom de ifrån? :-)

    SvaraRadera
  2. Kan inte annat att hålla med - väldigt beklämmande att vuxa människor beter sig på detta högst oprofessionella sätt. Skamligt!

    SvaraRadera
  3. Byt ut de flesta eller skaffa en professionell medlare, då jag inte tror att denna soppa går att lösa utan hjälp från någon utomstående.

    SvaraRadera