Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-04-10

Cykelfjant

Kidzen satt givetvis som klistrade framför TV:n hela dagen idag...

Pinsamt dålig koll från SVT:s sida. Om man ändå ska skriva om något, för att man kanske känner sig tvungen att göra det, så kan man väl försöka göra det rätt? Den som skrivit den där blänkaren har inte sett loppet och har antagligen ingen koll på cykel. Och det där betalar vi för!

Loppet i sig var ju annars hur trevligt som helst, även om det givetvis lite småtrist att så många dras med i vurpor och annat. Men det hör ju tävlingen till så alla får gilla läget. Kul att någon som sällan vinner fick vinna tycker jag.
Efter tävlingen gjorde vi oss i ordning här hemma och cyklade till min mor där vi firade min bror som fyller 26 år idag. Sedan cyklade vi hem, åt och kastade barn i säng på löpande band och nu är det dags för oss vuxna att lägga oss. Har haft något skit i halsen sedan i torsdags, vet inte om det är på riktigt eller bara någon form av känslighet mot något. Så imorgon bitti tänkte jag ta reda på vad det är genom att cykla till jobbet. Med min nya MTB.
Igår gnällde jag lite över framväxelreglaget på nya hojen, idag har jag nog fixat biffen. Cykeln har ju bara två klingor fram och har också 2*10-komponenter. Men det verkar inte som om SRAM gjort jobbet riktigt med reglaget som tyvärr går att luftväxla till tyngre växel med, när kedjan redan ligger på största. Detta resulterade i kedjehopp och att reglaget låser sig. Trycker/drar man tillbaka tumreglaget så hoppar den dock tillbaka i sitt läge. Reglaget tycks alltså vara ett vanligt treväxlat som man tagit bort tredje växeln inuti reglaget på. Den drar vajer men hakar inte i. Idag har jag dock justerat framväxel och ytterläget så pass att jag inte kan växla över något mer. Hoppas det gör susen.

1 kommentar:

  1. Cykelfjanten har sin TV-mottagare inställd i fel format, ändra till 16:9 så blir det ännu bättre ;)

    Tack för trevlig läsning!

    SvaraRadera