Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-06-18

Över maxpulsträning

Som en före detta cyklist en gång kallade sin träning då han låg "över maxpuls" och tränade. Något man givetvis inte kan göra eftersom maxpuls är det högsta man kan ha.
Först och främst måste ni inför detta inlägg tänka att jag i tisdags räknade med att min maxpuls låg på 195. Vilket var det högsta uppmätta pulsvärdet som jag haft under de senaste tre åren. Sedan råkade jag ju stressa hjärtat till 196 i onsdags. Efter sex timmars träning i tisdags var jag lite förvånad över att jag kunde nå den pulsen. Med tre timmar i onsdags varav en timme träningstävling så trodde jag på slitna ben inför Ingarvet GP igår. Men jag kände mig faktiskt piggare än på länge. Trots att jag plötsligt tränat jättemycket och dessutom hårt två dagar i rad.
När jag var loss med Adam inför tredje spurtpriset så låg pulsen ganska stadigt över 190, och jag kände att jag inte gav allt utan kunde pressa lite till. Bland annat hade jag 45 sekunder i följd på 195/196 i puls. När jag sedan attackerade ifrån honom, för att försöka undvika en spurt, så har jag nu sett att jag i 45 sekunder hade ÖVER 196 i puls. Alltså det jag sedan i onsdags trodde var min maxpuls. Totalt igår hade jag tre minuter och 20 sekunder på och över vad jag i tisdags trodde var min maxpuls. Och vad nådde jag för maxpuls igår då undrar givetvis ni. Jo, jag toppade 199. Jag förstår det inte riktigt själv, om jag ska vara ärlig. När jag var loss med Adam och kollade på klockan så trodde jag något var fel.
Så här ser en pulskurva ut från ett Över maxpulsträningspass. Det var i den tredje spurten som Adam och jag var loss. 199 i puls hade jag dels under den tredje spurten, men också i den sjätte var jag uppe i 199. Totalt 15+20 sekunder på 199 igår. Bra träning, helt klart.

1 kommentar: