2010-06-22

Fjärrvärmebloggen

Ja, som ni kanske redan har förstått så installerar man bland annat fjärrvärme här i kungliga Bojsenburg (prins Daniel Westling har bott här i området!!!). Det medför ju en del störningsmoment i vardagen, men allt går ganska bra ändå och vi spenderade gårdagen mestadels utomhus. Jag fotodokumenterade dagen för er skull.
I stort går fyra dagars arbete ut på följande:
Gammalt element.

Inget element.

Nytt element.
Det där var ju den snabba versionen. Jag har några fler foton från dagen som jag tänkte tvinga på er bara för att jag har dom och bloggar måste innehålla många bilder.

Klockan sju ungefär rullades blåa mattan ut och banade väg för arbetarna och deras mäktiga maskiner och verktyg. Det borrades både här och där och totalt skulle 1300 hål göras i vårat hus. Mellan väggar, i golv och i tak borrades det.

Två av rummen har utrustats med mycket praktiska rör i taket. Perfekt om  man vill hänga upp saker. Speciellt då det ju är betong i väggarna och därför medför extra arbete om man skulle få för sig att hänga något där.

Elementmonument.

Oavsett vad man känner för hantverkare i hemmet hela dagarna eller fjärrvärme i sig så kan man inte klaga på utsikten i alla fall. Vy från vardagsrummet.

Barnen hade lite svårt att trivas med ljudnivån...

Tur då att solen lyste och vädret skall vara toppen större delen av veckan (även på midsommarafton!?).

Vi tog en cykeltur innan det var dags för tvättstugetiden klockan nio.

Ebbahs Mjau fick sig en omgång i tvättstugan, vilket givetvis var mycket tufft för vår tappra dotter. Mest lekte vi dock hela dagen lång:Ingen mindre än jag själv kläckte den goda idén om att äta pizza igår. Det var inte bara väldigt gott, vi slapp ta hand om disk och dela köket med andra också.

När vi var ute och härjade mötte vi Stefan  som varit och [inte] tagit tempovärldsrekord vid Varpan.

Ja, det var lite om gårdagen det. Vi gjorde ju annat också, som att cykla Skuggarvstempot och annat trams.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar