Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-08-13

Tänk på detta alla som vill prova på bancykling i Falu Multi Arena

Satt och läste lite spännande regler på cykelförbundets hemsida. Det är ju upp till cykliserna själva att hålla sig uppdaterade, och jag får ofta frågor rörande regler för grenen cyclocross. Därför håller jag gärna koll. Hittade denna lilla regel idag:
"Frikrans, växlar och bromsar är ej tillåtna vid bantävlingar eller träning på
bana."
Från regelverket som styr cykelsporten. Det går alltså inte att köra några varv på banan om man har en vanlig landsvägscykel. Vansbro cykelgymnasium kan inte komma och köra tisdagsträningar på banan om de inte har fastnavscyklar. Cykelentusiasterna Torsten och Anna kan inte prova på det där med velodrom, om de inte åker på cyklar avsedda för bana.
Ibland känns reglerna lite motverkande för vår idrott faktiskt.

5 kommentarer:

 1. du kan inte köra med dina vanliga LVG däck häller.

  SvaraRadera
 2. Tur att varenda stockholmare rullar runt på en reglementsenlig fixie :-) T

  SvaraRadera
 3. Dont worry! :-)

  Vi kommer att ha cyklar för uthyrning :-)

  Allvarligt så finns det en anledning att det är så efter över 100 år av velodromcykling runt om i världen. En är kurvornas lutning, med vanliga vevarmar så slår man i. Men den viktigaste anledningen är man inte skall få för sig att bromsa när man kör på banan och orsaka krascher. Inte nog med att cyklisterna kan göra sig illa, man riskerar även att skada banan.

  SvaraRadera
 4. Inte för utlåning?

  SvaraRadera
 5. Vad tror du Anonym? Det måste ju gå ihop fattar du väl! Kommer du och tigger om att få låna cykel nu när vi äntligen får en bana...säger du samma sak i skidshopen i sälen om du vill testa ett par telisar? "Kan man låna"???

  annan annonym annanas annanstans

  SvaraRadera