Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-10-30

Så här ser mitt träningsprogram ut för vinterträningen!


Hej på dig, kära cykelvän!

Nu ni, nu tänker jag lägga ut mitt träningsprogram för vinterträningen här. I vanliga fall så brukar ni ju se hur jag har tränat men nu tänker jag att ni kan få se hur jag tänker träna istället. Fritt fram att ha åsikter om detta givetvis, vi hörs bland kommentarerna.

Så här tänker jag i grova drag. Om 27 veckor ungefär så vill jag vara redo för säsongen. Vilket ju är perfekt eftersom jag då kan köra tre block om nio veckor vardera. Jag är också uppfostrad i att köra treveckorscykler med en lätt, en mellan och en hård vecka. Så det blir ett treveckorsschema som jag kör tre gånger under varje block.

Detta första block är dock inte så blodigt för jag vill liksom mer komma igång och sedan kunna öka träningsmängden närmare våren. Det är svårt att öka från max, därför lägger jag mig på en lagom nivå inledningsvis.

Det här är ett utkast och kan komma att justeras något, men så här är grundplanen:

1.1 (block 1, vecka 1)
1 timme Skidor
8x4 min lågkadens
4x4 min / Kompiskampen
Jobbpendling, ena riktningen på 80-85% av max.
10 spurter + 2x20 minuter
Totalt: cirka 5½ timme

1.2
10x4 min lågkadens / Maxtest
10x1 min
5x4 min
Jobbpendling, ena riktningen på 80-85% av max
3 timmar distans
Totalt: cirka 7 timmar

1.3
1½ timme skidor
12x1 min
12x4 min lågkadens
10 spurter + 2x20 minuter
Jobbpendling, ena riktningen på 80-85% av max
3 timmar distans
Totalt: cirka 9½ timme

Nej, inga Zwift-race inplanerade under denna första period. Jag tänker att jag måste hitta tillbaka till gamla takter igen och inte tävla Zwift några gånger i veckan. Men, alla pass kan givetvis bytas ut mot något annat och skulle jag någon dag verkligen känna att jag vill köra ett Zwift-race, ja då kör jag ett Zwift-race. Annars är tanken att jag efter årsskiftet ska köra lite mer Zwift-race igen.

Om jag vill komplettera detta inlägg någon gång eller förtydliga vad jag menar så skriver jag nedan vad jag ändrat:
- la till 12x1 min på vecka 1.3

2 kommentarer:

  1. Hej! Jätteintressant att se! Jag tycker verkligen det är givande att se hur andra tänker och få ideer om hur man kan göra. Jag själv använder 4 veckors block. Där 1 är återhämtning och de andra stegrar som du beskriver. Sen är det 2 block i varje 8 veckors period, men på det hela taget väldigt likt din modell. Jag har dock inte i förväg bestämt vilka pass som hör till vilken vecka, även om jag har en grov ide såklart. Kommer nog bli så att när varje vecka startar så skriver jag ned veckans planerade pass utifrån förutsättningarna för den veckan. Brukar du ändra mycket eftersom eller brukar du kunna hålla dig till planen i hög grad? Så här ser min plan ut: Träningsplan 2019

    SvaraRadera
  2. Intressant! Är i farten med att försöka skräddarsy något program för mig själv, bra input...

    SvaraRadera