Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-04-29

Dagens goda

Full fart idag, Ebbah och jag lämnade Filip på dagis, gick och skickade däck och tog sedan bussen in till stan. Där köpte vi manliga pyjamas åt Filip. Röda med hjärtan på. Han blir söt i dom.

Vi gick in i en del andra butiker också givetvis. Och åkte hem med föda åt Ronya. Ett blöjbyte och lite mat senare så gick vi och hämtade Filip från dagis igen. Och nu sitter jag här med trötta ben. Att gå är jobbigt.


"Gå till socialen istället, här kan du inte sitta."
Så sa den trevliga tanten, som ser ner på den stackars kvinnan som försöker tjäna några slantar med sitt instrument. Strax efteråt frågade hon om kvinnan var hemlös och varför hon annars skulle sitta där. Sen hörde jag inte mer.
Brukar tycka synd om de som tvingas tigga om pengar eller mat. Snacka om att ha det tufft när man måste be främlingar om småpengar. Tyckte att tant skulle sköta sitt egna liv istället. Men sa inget. Svenne som jag är.
Tror dock inte att pengar är rätt varje gång. Vem vet vad de köper för pengarna.. Idag skulle jag äta på stan. Men jag valde att hoppa över den måltiden och gick till mataffären och köpte bröd, mjukost på tub, saftsoppa och mariekex för matpengarna istället. Sen gick jag till kvinnan och gav henne påsen med mat.
Det kändes bra. Både hon och jag blev belönade tror jag.

4 kommentarer:

  1. Blev kvinnan glad av din gärning med? Snällt var det iaf. Gatumusikanter borde få mer pengar än de får känns det som ibland, även om de inte alltid spelar den bästa musiken så gör de staden lite trevligare.

    SvaraRadera
  2. Snyggt gjort med matkassen Henrik! Har aldrig gjort någonting så genomtänkt själv faktiskt.
    Jag dövade mitt samvete förut genom att köpa tidningen "Situation Stockholm" och inte ta tillbaka växeln. Nu skänker jag istället kontinuerligt pengar till behövande barn.

    SvaraRadera
  3. Bra gjort!!

    /Sofia

    SvaraRadera
  4. Det var förbanne mig det finaste jag hört, sen jag konfirmerades:-)

    Bra och fint gjort Henrik.

    SvaraRadera