Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-03-09

Cykelförbundets förbundsmöte - dags för förändring!

Hej och god morgon!

Förbundsmöte i Svenska Cykelförbundet idag och med tanke på det vi fick se i SVT's rapportering igår så är väl en förändring enda vägen fram. 10 minuter in i klippet:  https://www.svtplay.se/video/KR5vrZJ/sportnytt/igar-21-30?id=KR5vrZJ 

Det finns några artiklar här också om både det ovan och annat: 
https://www.svt.se/sport/cykel/kritiken-mot-cykelforbundets-avtal-personliga-relationer-kan-ha-paverkat
https://www.svt.se/sport/cykel/cykelforbundets-ordforande-stefhan-klang-slar-tillbaka-mot-kritiken-alla-har-lika-stor-mojlighet
https://www.svt.se/sport/cykel/kvinnorna-hoppar-av-cykelforbundets-styrelse-kultur-som-bygger-pa-manlig-solidaritet

Jag vet inte exakt hur förutsättningarna är för dagens förbundsmöte men jag är helt övertygad om att det bara finns förändring och förbättring som alternativ i cykelförbundet närmsta tiden. Nyheter kan vara vinklade och visar bara en liten del av en stor bild men det brukar heta ingen rök utan eld och när samtliga tre kvinnor i styrelsen väljer att lämna så har det nog brunnit en del i styrelsen för att man ska komma fram till ett sådant beslut. 


Vad är dina tankar om det som kommit fram, hur nuläget är och vägen framåt? 


________



När det kommer till egen träning så har det varit en ganska tung vecka. Effekter av Vasaloppet skulle jag tro. Både för att loppet i sig sliter men också för att jag gick upp 02:20 på Vasaloppets morgon, spenderade 5 timmar i bil, tävlade i drygt sju timmar och sedan åkte bil en dryg timme till. Det kan man bli trött av men jag har inte heller riktigt sovit ut sedan dess och gett kroppen rätt förutsättningar för god återhämtning. 

I torsdags så tog jag fredagens vilodag för att jag var för trött för att träna. Igår skulle jag så träna torsdagens pass men det kändes så himla dåligt när jag satte mig på cykeln. Lyckades växla fokus och lura mig själv att köra ett Zwift-race så det blev runt 40 minter bra träning ändå till slut. 

Idag har jag inte heller sovit ut, men haft en bra morgon ändå så jag klagar inte. Det får bli en tupplur och mycket sömn i natt istället. 


Ha det bäst och var snäll mot varandra!


_____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar