Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-03-30

Påskcykling och problem med sömnen..


Hej och god morgon på dig! 

Glad påsk också för den delen då det ju är påskafton och en strålande fin vårdag dessutom. Solsken, fågelkvitter och flera plusgrader. Dom yttre förutsättningarna för en fin dag är på plats. 

Jag har haft en slö morgon och legat kvar länge i sängen efter att jag vaknade. Är trött så trött. Sov dåligt och ganska kort i natt, hade någon mardröm också så jag är inte så pigg. Sov dock jättebra natten till igår vilket var superskönt. Jag har nämligen haft en period på ca tre veckor där jag både sovit lite och dåligt. Sömnen påverkar måendet väldigt mycket och det har varit väldigt svårt att få till bra träningspass när allt kroppen vill är att slå av och gå och lägga sig. Jag har många gånger i livet haft perioder då jag har sovit lite. Det är oftast då självförvållat genom att vara uppe sent och gå upp tidigt. Det har jag inga problem med och jag tycker själv att jag fungerar ganska bra även med lite sömn. 
Men det här med att både sova dåligt och lite och dessutom över en längre period har inte varit lätt. Dessutom helt nytt för mig då sömnproblem inte riktigt har varit något jag behövt oroa mig för. Har jag sovit dåligt någon natt så har kommande nätter blivit bättre. 

Trots den här tuffa perioden så har jag tränat på. Inte i full kraft och fullt så mycket som önskvärt, men jag har ändå hållit igång hyfsat för jag tror att det är bra för mig i långa loppet och att jag nog sover bättre som fysiskt utmattad än om jag dessutom skulle vara pigg i kroppen när jag ska sova. 

Eftersom jag sov så bra natten till igår så passade jag på att ta ett distanspass i vårvädret. På med lite vårigare kläder än tidigare i år och iväg på en 85 km lång runda via Smedsbo-Rexbo-Helgbo-Romma-Sågmyra och hem. Körde på lite i några backar också så jag fick någon form av naturliga intervaller. Skönt att känna den där känslan av att kroppen får jobba lite extra. 







Jag bytte till sommardäck på min vinter-MTB också och vilken skillnad det är mot att köra med dubbdäck. Plötsligt gick det både fortare, tystare och kändes bättre. Äntligen! En av bilderna där ovan visar flyttfåglar, även om det syntes lite dåligt kanske. Men visst, våren är här även om det är en del snö kvar. 

Förutom cyklingen så hade jag tagit en promenad på förmiddagen innan frukost också. På kvällen sedan så kollade jag på Filip när han spelade avgörande matchen i SM-kvalet. Mot Mora. Vinnande lag tog sig till Junior-SM och både laget och Filip gjorde en stålande match så nu blir det junior-SM i Uppsala om ett par veckor. 


Idag har jag ett lättare och kortare träningspass på agendan men huvudaktiviteten idag är annars påskmat hos min brors familj. Jag ska också försöka hinna med lite annat så det blir nog fullt program från och med nu och fram till kvällen. 

Nu kör vi. Glad påsk på dig! 


_____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar