Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-03-10

17 kilometer betongspår






Hej och god morgon på dig! 

Efter Vasaloppet så skulle jag ju inte åka mer skidor var det tänkt. Men efter att i veckan sett soliga bilder från perfekta skidspår så var det svårt att inte bli påverkad. Positivt påverkad. Då min son hade samling 07:15 igår morse så passade jag på att smita till skidspåren i Sörskog när jag ändå var uppe och tjejerna sov. 
Där fann jag riktiga betongspår, utan att vara isiga så var det riktigt hårt. Kanske lite för hårt om man vill kunna ta en sväng snabbt och så vidare men jag höll mig på benen och åkte i lagom fart. Jag hade Vasaloppsvallningen kvar under skidorna så det var klister med en stor andel skräp som erbjöds.

Det var runt 5 bilar på parkeringen när jag kom dit och 25 när jag skulle därifrån så jag var långt ifrån ensam om att vilja få några kilometer skidor denna lördag. Tyvärr ingen sol men det var fint ändå och bara att vara ute gör väldigt gott för kropp och knopp. 


Gårdagens runda:
Jag körde mestadels lugnt men tog fart inför en utförsåkning och toppade 45.2 km/h. Det kändes supersnabbt men 45.2 imponerar nog inte på några elitåkare direkt. Å andra sidan hade jag 37 något på Vasaloppet där det brukar kunna gå fort i vissa backar. Säger väl en del om föret på årets Vasalopp kanske. Jag åkte Vasaloppet 2012 när det var rekordsnabbt före, då toppade jag 46,0 så det kanske är min högsta hastighet på skidor men jag bör väl kolla igenom alla pass för att vara säker... 

Passet som sådant var lugnt men i en backe så tryckte jag till. Hade sett förut att jag var nära topp-10 på Strava så jag tänkte ge det ett försök. Och lyckades! Min första Strava-pokal på skidor. Tyvärr så var det någon där senare på dagen och slog min tid så kollar man segmentet nu så är jag en sekund från topp-10... Det kommer fler chanser! 

Det blev ett riktigt fint pass skidor det. 


På förbundsmötet igår så valdes samma ordförande som innan. Kvinnorna som föreslagits för styrelsen ska samtliga ha tackat nej så det där blir något att arbeta vidare med. Vi får väl se den närmsta tiden vad som händer och sker där.


Idag blir det en dag med race i källaren igen. Så jag ska väl börja förbereda lite för det. Jag har inte sett något av Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico faktiskt, så kanske att jag kikar lite på det i eftermiddag. Jag har börjat dagen med att snygga till lite här hemma och startat en tvätt. Livet rullar på!

Hoppas att du får en fin söndag, på återhörande! 


_____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar