Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-06-20

KOM-slakt i Stävie och massor av bilder från vår cykling på Ven


Hej och god morgon igen!

Morgoninläggen börjar bli lite av en tradition. Just det här inlägget kommer ut lite sent för er som jobbar fortfarande, men jag har semester så för mig är det tidigt. Ni som varit med ett tag här vet ju att jag uppdaterade flera gånger om dagen förr. Nu blir det på sin höjd två gånger om dagen. Sociala medier har ändrats och mitt liv likaså. Nu gör jag istället korta uppdateringar främst på Instagram och försöker koka ner highlights i bloggformat.

Bilden ovan är från Stävie trail. Det finns nämligen ett par uppmärkta leder där som i grunden är skoj på MTB. Nu hade det dock växt igen en del sedan jag senast var där och jag tyckte markeringarna var lite svåra att hitta. Leden är ju märkt på ungefär samma vis som en vandringsled och inte som en cykelled. Ni ser en märkning på bilden ovan. Skulle man gå ett varv med röjsåg och göra lite mer cykelspecifik märkning så skulle man ha en grym MTB-slinga där. Inga svårigheter i form av stenar och rötter utan på så vis väldigt lätt. Hårdpackad jord med massor av kurvor och igångdrag med några väldigt korta men branta backar. Det är lite som Borlänge Tour-banorna men med färre rötter och fler kurvor.

Nu hade jag bestämt mig för att träna där igår kväll, så då fick det bli med piskrapp från grenar och ben svedda av brännässlor. Min plan från början var att köra ett varv för att hitta runt, sedan ett hårt varv, lite vila och ännu ett hårt varv. Men då jag knappt hittade runt första varvet så valde jag att köra ett till uppvärmningsvarv.

Myggdensiteten var på norrländsk nivå så att stanna för snygga selfies var inget alternativ. Bilden ovan togs efter viss planering och det var ett stopp på ca 6 sekunder. Att ta en lättningskiss innan start var därför också helt uteslutet.

Jag ville se om jag kunde utmana den som hade Strava-KOM på sträckan så jag gav det jag hade. Lite svajigt med alla kurvor, korsningar och all vegetation. Gräset var så högt bitvis att man liksom fick styra emot när gräset försökte greppa min hand. Men det hela gick ju ändå bra så det blev ett KOM och sedan rullade jag direkt vidare.
26.8 km/h säger väl ändå att det är en tekniskt lätt slinga och även om det är väldigt kurvigt så finns ett par fartsträckor också.


Det där var gårdagens träning det.

Grej of the day igår var annars att vi åkte till ön Ven för att cykla runt där och kika. En paradis ö i Öresund. Så beskrivs den i alla fall. Det är 11.5 kilometer runt ön så den är lite lagom stor sådär. Ön har ca 350 innevånare och under sommaren mängder av turister. Det fina är att väldigt många tar sig runt cyklandes. Det finns såklart bilar också, men du ser helt klart flest på cykel. Ön är känd för sin branta kust och att vetenskapsmannen Tycho Brahe bott och verkar där.

Det var en riktigt fin cykeltur där i fantastiskt väder och med några trevliga stopp. Väl värt ett besök!

















Cykeluthyrningen har ungefär 1500 cyklar, bara en sån sak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar