Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-06-13

Något att fundera på


Hej och god kväll!

Bilden ovan är från i morse när jag åt frukost. Klockan var 05:40 och jag hade egentligen ganska bråttom...

I morse var jag nämligen med på Le Peloton och där är det samling (avfärd) 06:00. Jag hann inte dit i tid men kunde jaga ikapp gänget innan första fartsträckan. Hade en riktigt dålig känsla på första fartsträckan och hade jag bara haft ombyte på jobbet så hade jag fortsatt till jobbet direkt. Tänkte att det kanske var pga att jag behövde ta i så mycket före första fartsträckan, hoppet är det sista som överger en...

Även sträcka två gick tungt med riktigt risiga ben. Troligtvis årets sämsta ben idag. Hade gärna brutit men det går ju fortare att cykla med gruppen hem än att cykla ensam. Så jag kämpade på.

Ute på tredje sträckan så tvingades jag dock släppa då jag inte hängde med i backarna på gruset.

Skitben.

Nedan är tre bilder från Niclas Brus.
Där åker jag och funderar på hur i helvete man kan ha så värdelösa jävla skitben.

Här höll vi på att bli avhängda vid krönet på en backe så jag gav honom en liten knuff så att han kom tillbaka och sedan så spurtade jag själv in på hjul. Dog nästan, men ingen blev avhängd i samband med detta.

Suddigt idag. Blött, kallt och jävligt.


Denna bild tog jag! Som någon sa, det var ungefär lika många cyklister som det var antal plusgrader idag. Kallt, blött och regnigt. Kom hem, spolade av cykeln, slängde in kläderna i tvättmaskinen och sedan mig själv i duschen.

Ja, så när det kommer till träningen idag så fick jag lite att fundera på. Först var det givetvis att fundera på hur jag kunde vara så himla dålig. Alltså det var en väldigt dålig känsla idag. Väldigt dålig.

Jag har ju ändå cyklat i några år så jag vet ju att varje år så har jag några pass med riktiga skitben. Så jag kommer att köra på som vanligt och så blir det snart bra! Men, om man har riktiga rövben så som jag hade idag så kan det finnas två lösningar; träna på som vanligt eller vila mer. Man kanske till och med ska vila jättemycket mer. Typ låta bli cykeln ett tag. Jag kommer dock att köra på som vanligt och skulle det visa sig att det inte släpper snart så får jag väl ta till viloalternativet.


Det var det cykliga i mitt liv idag det. Vi hörs väl snart igen? Lämna gärna en kommentar så att jag vet att någon läser ända ner hit. Ha det gott!

6 kommentarer:

  1. detta är mycket intressanta frågeställningar tycker jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju det. Mitt egna val är att köra på, men det är ju för att jag känner min kropp så väl. Om jag skulle ha en adept som säger att dom har haft tidernas rövben så skulle jag nog köra på det säkra kortet att vila ett par dagar. Att köra vidare kan ju göra mer skada än nytta, men jag tror på tillfällig svacka. Fortsätter det vara katastrofben så får jag omvärdera mitt beslut.

      Radera
  2. Ibland har vi alla ”skitben”, ”rövben”.. kärt barn har många namn.. men det som imponerar mig är att du inte gav upp. Du fortsatte hela vägen, i regn och kyla, med dina ”skitben. Det om något är sjukt bra! Vila några dagar eller kör ett lugnt pass, bara för att det är så galet roligt att cykla! Kämpa på! / Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag gnuggar på så får vi se var det här tar vägen.

      Radera