2019-04-18

Vi nådde målet med vår resa!

Vi träffade, och fick sällskap av, Lennart igår.

 Vi stannade för en fika efter ungefär två timmar och en vid grannbordet ställde upp och fotograferade oss.

Vi tre hade sällskap till backen mot Soller. Där på toppen så skildes våra vägar åt och Linda och jag tuffade vidare mot Fornalutx.

Fornalutx är en by mellan Soller och Puig Major, fast man måste svänga av stora vägen (MA-10) för att nå denna by. Väl värt den lilla omvägen då det är väldigt vackert där. Massor av apelsin- och citronodlingar samt det stora målet med vår resa. Pizzerian Calzone!

Jag tog en pizza med bland annat getost och Zucchini på. Det gäller ju att passa på när man är i bergen. Lindas pizza hade bacon, gorgonzola, päron och mozzarella. Fantastiskt gott.

Hejdå, Fornalutx!

Vi tog oss upp förbi "Piggen", jag körd en 25 minuter lång intervall i backen med pizza i magen. Sedan så rullade vi på uppe i bergen. Genom tunnlar och förbi sjöar.

Vi zick-zackade oss igenom Pollenca på väg hem, alla dessa fina byar och medelhavsstäder..

Hej och god morgon!

Idag har vi molnigt väder här och det ska bara bli runt 17-18 grader. Perfekt väder för lite backintervaller! Vi siktar på en backe där det ska köras backintervaller och sedan så ska vi rulla och kolla vikar längs med kusten. Utforska ön lite så att säga. Gårdagen var fin som ni har sett, några fina backar och vackra vyer. Varmt för det mesta men uppe på bergen var det nog bara runt 17 grader.

Först morsade vi på Lennart tidigt på turen när han stod vid sidan av vägen och en stund senare när vi stannat så kom han ifatt. Vi skulle till Soller alla tre så han tog sällskap med oss dit. En fika i Santa Maria de Cami och sedan Soller-backen. Pizza i Fornalutx och sedan den långa klättringen mot Puig Major. Totalt var vi ute och trampade i nästan sju timmar.

Tipset till alla er som åker hit är att ibland svänga av dom stora vägarna. Mot Soller igår så hade vi tex en mängd mindre vägar med nästan obefintlig trafik. Riktigt skönt. Vi skissar in en runda i Garmin Connect och sedan håller vi tummarna för att det blir bra. Fornalutx är det nog också många som missar, trots att det är så fint där.

Nu gör vi oss redo för ännu en dag på öarnas ö här. Har sett och hört att vädret hemma är helt magiskt nu också, härligt! Ser fram emot att komma hem till torra stigar.

På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar