Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-11-12

Garmin Vector 3


Hej och god morgon!

Klockan är alldeles för lite och ute hör jag hur regnvattnet faller ner från hustaket. Det är mörkt och jag ska snart cykla en timme till jobbet. På något vis så tror jag ändå att jag kommer att gilla det, när jag väl är igång med det. Det krävs bara att jag startar cykeldatorn och går in i min cykelbubbla.

Min cykeldator kommer från Garmin och just Garmin är en sponsor till mig, det känns så himla bra att ha ett företag i ryggen som levererar produkter som jag själv tror på så mycket. För någon som mig som gillar siffror så är det ju en dröm som blir sann när jag får hålla på med sådant här och får rätt utrustning för det. Igår hämtade jag ut ett par sprillans nya Garmin Vector 3-pedaler!

Största skillnaden mot tidigare upplagor av Vector-pedalerna är att man slipper dom där poddarna, nu är det bara pedalerna som ska monteras/flyttas och plötsligt blir det jättesmidigt att flytta effektmätaren från en cykel till en annan. Kanske går det också att köra lite mer MTB med dom nu, när jag slipper oroa mig för att slå sönder poddarna mot stenar/rötter/annat. Kanske är detta också ett stort steg mot en MTB-pedal från Garmin?!?

Andra saker som gör livet med Garmin-pedaler lite lättare är att man inte måste ha några distanser, man behöver inte heller en momentnyckel utan kan skruva åt dom bara. Smidigt!

För första gången så är det nu också Garmins egna pedal. Tidigare har man använt Exustar-pedaler för att bygga dessa effektmätare men nu kör dom helt egen pedal alltså. Dessutom har man lyckats få ner vikten till 158 gram från tidigare 179 gram inklusive poddar.

Jag har nu installerat dessa skönheter på min Wattbike och ser fram emot att testa dom snart. Troligtvis så sitter dom också på min cross senare i veckan för lite utomhustester.

Nu är det dags att hoppa i cykelkostymen och styra mot jobbet, vi hörs!

2 kommentarer: