2018-11-14

20+16 min, kasst knä och distans!


Hej och god morgon!

Igår morse så fick jag en glimt av solen. Himlen var mestadels blå och jag trodde på riktigt att vi skulle få mycket sol. Men det tog inte lång tid innan molnen totaltäckte himlen igen. Men jag såg den och den var vacker! Redan idag får vi nog chansen igen. Det gäller ju att ta vara på det lilla ljus vi har denna årstid. Gå ut på lunchrasten och ta en promenad, andas lite frisk luft och upplev dagsljuset, även om det är molnigt. Att åka till jobbet i mörker, sitta inomhus en hel dag och komma hem igen när det är mörkt kan inte vara nyttigt.

Något som är nyttigt däremot är att träna och i mitt fall att cykla. Så förutom att jag cyklade till jobbet i en lagom snabb fart så krämade jag ur benen när jag skulle hem. Först en tjuga och sedan en sexton minuter lång intervall. Hann inte med tjugo, men det räckte gott ändå.

En sak jag vill berätta för er är att jag haft känningar i högra knät några dagar nu. Det började under söndagens fantastiska distanspass och har sedan till och från gett sig till känna. Det gör inte ont, men det är någon form av obehag i knät. Hoppas och tror att det ska gå över snart. Hoppas slippa återkomma till det ämnet något mer.

Idag är det mitt i veckan och jag ska köra distans. Har ingen planerad rutt men jag vet att det blir i mörker. Någon mer som ska köra en kvällsrunda i Falun-Borlänge?

Förresten, när jag ändå har er på tråden. Skivbromshjul för tubdäck, vad finns det för utbud där? Borde ju finnas en del till landsväg men tycker inte att jag hittar något vettigt, får helst inte kosta en miljon heller. Tänker rejsa lite med crossen och då vill jag ha tub. Har 12x100 mm axel fram och 12x142 mm bak. Vad finns?

Hjälp mig gärna med hjulfrågan, vi hörs!

1 kommentar:

  1. Novatec CXD är inte så dyra och fungerar bra (men kanske inte världens mest långlivade lager).
    /Rikard

    SvaraRadera