2017-12-08

Megastor tävling på Zwift igår

Hej och god kväll!

Somnar nästan sittande här, men nu är det helg och jag ska ladda batterierna igen. Mycket på jobbet, mycket hemma och så kvällsträningar tre dagar i rad på det. Men idag är det vilodag. Det är väl kanske bara det faktum att jag inte har någon aktivitet nu i eftermiddag/kväll och att jag kan andas ut efter denna vecka som gör mig lite trött. Samt ett visst mått av matkoma.

Igår kväll så körde jag en lite tidigare kvällsträning i form av en stor Zwift-tävling på 33.3 km. En jättestor tävling faktiskt. Det var en bit över 500 anmälda, tror det var ca: 470 startande och av dessa så tog sig 368 i mål. Av dessa så har 364 fått ett resultat och jag blev 54 där. Därmed också femte bästa svensk bakom Magnus Gilljam (22:a), Karl Tiselius (26:a), Jan Jakobsson (42:a) och Jesper Svensson (50).

Om vi tar en liten tävlingsrapport från början så kom jag iväg riktigt bra och låg kring topp-10 dom första kilometerna. Hade inte kört banan innan, men visste att det skulle vara lite uppför innan mål. När vi närmade oss slutet av första varvet så svärmade plötsligt cyklisterna förbi mig, jag höjde farten rejält men det var nog försent tyvärr. Fältet drogs ut rejält vid varvningen, det sprack framför mig och även om jag jagade ifatt och förbi några så hade jag inte nog i benen för att köra ikapp gruppen framför. Så jäkla surt. Ett varv och sedan ute ur tävlingen om dom fina placeringarna. Jag var faktiskt på 66:e plats där och hade alltså en klunga före mig på 60-talet cyklister.

Bra start., 0.5 km in i loppet Placeringsangivelsen till höger i bild hänger inte alltid riktigt med då jag ju var tvåa här. I Orange.

Fortfarande bra med och kontrollerad nog att ta skärmbilder...

Sedan hände något i backen upp och in i vulkanen. Sånt man lär sig något av. Dels borde jag ha kört banan innan och när det började svärma cyklister förbi mig så skulle jag ha tryckt en jäkla långspurt direkt och inte bara höjt farten. Istället blev jag utspottad ur gruppen efter det längre förstavarvet och nu väntade sex kortare varv innan målgång. Kikar ni på listan till höger så är det redan 19 sekunder till gruppen bakom här, när det spricker på Zwift så blir det snabbt stora avstånd. Dom bästa är givetvis längst framme så det är väl egentligen helt naturligt. Önskade bara där och då att jag också varit en av dom.

Hamnade i en ganska stor klunga som till en början körde om platserna 65-100 ungefär, men vi hämtade in en del trötta cyklister allt eftersom och mot slutet så körde vi om placering 40.

Efter några varv så hade jag ju lärt mig banan och när jag skulle göra vad. Testade några power-ups också men blev helt utan till avslutningen. Klämde en långspurt från backen, där jag blev avhängd på första varvet, men orkade inte hela vägen till målet (portalen syns ovan på bilden). Sista biten in så trampade jag luft och tappade en topp-50-placering där.

Ah, det är inte lätt att vara dålig. Men jag lär mig nya saker hela tiden och det är ju faktiskt skitkul att tävla på det där Zwift. Ser fram emot nästa gång! Snart blir det nog en livestream från mitt håll så ni kan kolla racet från min vinkel. Loppet sändes för övrigt live på nätet med kommentatorer också vilket ju är en kul detalj. Det här var den första av tio deltävlingar i en serie, där man ska vara bland dom 20 främsta européerna för att få poäng. Det får nästan bli ett mål det, att ta poäng på någon deltävling.

Höjde i alla fall upp min virtuella FTP till 314 watt.

På 43 minuter och 24 sekunder så snittade jag 175 i puls (90.2% av max) och hade 321 watt i snitt. Ett riktigt bra kvalitetspass helt enkelt.

Nog om Zwift för denna gång. Kom nu ihåg att tävla i min kalendertävling, in och kolla dagens lucka så hörs vi imorgon igen med en ny lucka.

1 kommentar:

  1. Imponerande placering med tanke på hur många startanden ni var! Jag gjorde min tävlingsdebut i går och som du säger, det finns mkt att lära.att köra banan innan är nog inte så dumt. Nya tag på torsdag:-)

    SvaraRadera