Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-12-16

Kört livet ur mig och trivselcyklat


Hej och god kväll!

Bilden ovan är från ett Zwift-race jag körde i förmiddags. Med typ fem minuter kvar till start så bestämde vi oss för att jag skulle köra. Så det blev lite bråttom ner i källaren för att byta om, kalibrera effektmätare, starta upp Zwift, anmäla till loppet och så vidare. Men vi hann. Jag körde banan Three sisters med tre backar i, Eller två kullar och en klättring snarare.

Kom iväg bra, en junior stack direkt men vi övriga höll ihop första milen till den långa backen började. Den är verkligen jättelång. Jag låg länge som nia, kom upp på toppen som åtta med två cyklister hack i häl (se bild ovan). En japan, en tysk och så jag. En fartökning på krönet och tysken försvann. Japanen och jag körde på i fjösfart ner till platten. Där så släppte han senare och jag fick köra på själv mot sista backen. Tog in lite på en holländare men samtidigt så närmade sig några cyklister bakifrån. Det blir två som kommer ifatt mig precis innan toppen på sista backen. Tysken och en italienare. Vi håller ihop till spurten, inte speciellt hotade bakifrån och utan chans att köra in någon framför. Så det blir rätt avvaktande. Med dryga kilometern kvar så gör jag en hård attack, får några sekunder och lyckas bli först i vår trio. Fick därmed bli sjua av 64. 297 watt i nåstan 80 minuter och snittpuls på 173 (89% av max..). Så här fräsch såg jag ut efteråt:
Dags för nödslakt?

Efter lite instagrammande och ett ombyte så åkte Linda och jag upp för att köra Lövbergets fatbikebana. Det är nämligen några tappra människor som med snöskor +ANNAT trampat upp en bana i skogen som man kan köra MTB på. Eller ja, fatbike då kanske allra helst. Men det fungerade ändå riktigt bra med vanliga MTB-däck också.

Hur härligt som helst!

Vi åkte sedan hem, värmde oss en stund, lagade en gomiddag och laddade om för kvällsaktivitet. Som blev cykling. Vi tänkte att det kunde bli kul att köra Fatbike-banan i mörker också. Den är markerad med reflexpilar bortsett från en bit på slutet. Jag tänkte att jag väl skulle kunna ta några effektfulla och snygga bilder också men det misslyckades jag med. Allt som allt en fin tur, även om jag blev lite väl kall på sista svängen.

Vackört.

Imorgon så ska det bli svinkallt, så då kan det nog bli en tur på skidorna istället för på cykeln. Glöm nu inte bort dagens lucka bara innan ni lägger er. Vi hörs igen imorgon!

1 kommentar: