Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-09-13

Floating in the Dead sea

Hej och god morgon!

I morse så vaknade jag med ett ryck av att Linda stod vid balkongen och ropade "vakna, vakna, Henrik! Det är så fint ljus, vi måste gå och bada i Döda havet nu!". Klockan var då 06.43 lokal tid, eller 05.43 svensk tid. Zzz... Upp och hoppa. På med badshorts, flipflop och morgonrocken. Kameran i näven och så gick vi rakt ut från hotellet till stranden.

Vi kände direkt när vi kom ut att det var svalare idag, men det var ändå 32 grader då precis när solen gick upp. Det blir dock snabbt varmare här, så vi ska nog inte behöva frysa idag heller.

Kul förresten att så många av er gillade bildbomben från cyklingen och promenaden i Jerusalem igår. Det är alltid kul att se när ni gillar sådant som publiceras här. Det tog för övrigt sjukt lång tid med det inlägget igår. Hotellets definition av "high speed internet" stämmer inte riktigt överens med min definition av snabbt internet. Men dumt att klaga.

Alltså det är svårt att beskriva hur salt det Döda havet är. Säger jag 33% salt i vattnet så är det ju fortfarande bara en siffra, men det är riktigt jäkla toksalt! Bottnen är liksom mer salt än sand. Att flyta i Döda havet är jättelätt, det är i princip bara att luta dig tillbaka i vattnet och vips så flyter du runt där. Häftig känsla!

När du badar så gäller det att inte ha några sår på kroppen för salthalten gör att det svider väldigt. Likaså så ska man undvika att få det i ögonen, så var försiktig när du lägger dig och ställer dig upp och skvätt inte vatten i onödan....

Här kommer några bilder från vårt bad i Döda havet:

Nu blir det frukost, ökencykling och sedan vidare färd norrut mot Epic Israel!

Soliga hälsningar,
Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar