Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-09-22

Semester och dags för Västgötaloppet MTB

Hej och godmorgon!

Igår när jag jobbade så glömde jag för ett tag bort att jag skulle vara ledig idag. Så när jag skulle till att gå hem och såg att det stod semester denna dag i min kalender så blev jag ju glatt överraskad. Tack vare att jag för en stund hade glömt bort det. Egentligen hade jag ju koll men att tillfälligt glömma bort det gjorde ju att det blev extra trevligt att komma på det igen och inse att det blev helg extra tidigt.

Så idag är jag ledig. När jag ansökte om min semester i våras så la jag också in semester på sådana här fredagar före tävlingar som ligger långt bort. Så att jag kunde packa, förbereda och åka ner i lugn och ro utan stress.

Tävlingen som ligger långt bort denna gång är Västgötaloppet i Ulricehamn. En liten nätt tripp på 415 kilometer som ska avverkas idag alltså. När vi kommer ner så tänkte Linda och jag cykla lite på banan för att liksom få lite cirkulation i benen igen efter bilresan och förbereda kroppen inför tävling imorgon. Så för att det inte ska bli ett stressat kvällspass så ska vi ändå försöka komma iväg hyfsat i tid idag. Jag måste packa allt och så ska det fixas lite innan också. Så än är det några timmar bort.

Vädret imorgon ser ut att bjuda på grått och typ 13 grader. Visst regn i eftermiddag och kväll så det kan ju bli lite blött imorgon kanske. Men det skulle inte komma mycket. Jag har bara kört två pass sedan Israel, hellre utvilad än nertränad nu när det bara är en dryg vecka kvar av säsongen. Passet igår kändes ju också riktigt bra, så jag är nog redo. Normalt sett så vilar jag ju två dagar innan tävling, men Le Peloton går ju så tidigt på morgonen att det knappt räknas som torsdag...

Banan i fjol minns jag inte så jättemycket av faktiskt, jag minns att det var en startbacke som dom tyvärr tagit bort i år. Jag minns att jag för en kort stund ledde när vi gick in på första grusvägen. Jag minns också, tack vare bloggen, att jag punkterade efter 5-6 kilometer. Vet att jag punkterade fler gånger och att det till sist inte blev riktigt tätt och jag bröt strax efter första halvan.
I år har dom ändrat lite på banan. Åtminstone på starten. Man kör inte längre någon startbacke utan man startar uppe vid tävlingsområdet och sedan kör man en slinga på en mil. Kommer kanske att bli lite intensivare start på loppet i år helt enkelt.

Det ska bli skitkul att få tävla med en massa likasinnade igen. Få den där tävlingsnerven och snacka med en massa cykelfolk. Vi ses väl i helgen!?

I brist på bilder på någonting vettigt så får ni bilder på mina frukostar från igår och idag, ni som följer mig på Instagram har nog redan sett dom...
Frukost igår (+2 rostmackor).

Frukost idag.

1 kommentar: