Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2016-06-08

En högintensiv halvtimme

Det var min plan igår, att kötta i en halvtimme. Fördelen med att inte cykla så snabbt på angiven sträcka är ju att man får cykla lite längre! Så det blev lite drygt 32½ minut med högintensiv cykling istället. 87.5 % av max fick jag upp pulsen i, vilket kanske inte var jättehögt. Men det blev lite mer försiktig åkning på slutet då allt blev pissblött på grund av regn. Också det en bidragande orsak till att halvtimmen blev så lång. Dessutom blev det ju mörkt av åskmolnen, vilket inte direkt hjälper när jag är halvblind från början... Många ursäkter här, men fan. Jag räckte inte till igår och att det vräkte ner regn hjälpte inte direkt farten över stenar och rötter.

Körde förresten Stångtjärns sten- och rotfyllda blåa spår där mitt personbästa just är någon sekund över en halvtimme. Kanske jag skulle ha sagt från början. Hoppades hinna köra det innan det började regna, men ungefär fem sekunder innan jag tryckte på varvknappen på klockan så började det. Första minuterna av stigcyklingen var därför torr och jag tyckte nog att jag hade bättre driv än vad tiden gav. Men kikar man på STRAVA så tappade jag konstant oavsett om det var torrt eller blött.

Kul ändå att få ett kvitto på hur kass jag är:
Kanske låter lite negativ nu, men om jag tappar 2:37 på mig själv på 30 minuters cykelåkning så är jag ju inte ens bra jämfört med mig själv. Fem minuter från Emil Lindgrens tid...

Jaja, jag får väl träna lite mer då bara.

Under 30 minuter ska jag väl kunna klara av innan jag dör?

Före och efter Stångtjärns blåa.

1 kommentar:

  1. Ingenting är omöjligt som Gunde brukar säga ;) Det är bara att kötta på :-)

    SvaraRadera