Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-08-31

4 timmar 46 minuter löpning runt Idre Fjäll, Blodomloppet 10 km och en hel del cykling!








Hej!

Igår så tog jag en tre timmar lång tur i Karlstad-trakten. Det blev mycket asfalt men också med inslag av fina grusvägar. Vädret var toppen också då det blev en skön återställardag efter mycket löpning denna vecka. Jag lät Garmin knåpa ihop en runda åt mig och sedan var det bara att trampa. 

Augusti blir en riktigt bra träningsmånad. Jag kommer att klara mitt högre mål om 2500 tränade minuter och det med nästan en veckas sjukdom också. Så övrig tid har jag tränat på riktigt bra. 


Löpning var det ja, det är denna veckas tema.






I tisdags så gjorde jag en galen grej; jag tog bussen till Idre Fjäll, sprang runt och över fjälltoppar i 35 kilometer och var ute i fyra timmar och 46 minuter. Min absolut längsta löpning någonsin. Min näst längsta löpning i år är 49 minuter lång så det har var något extra. 
När jag sa upp mig från jobbet tidigare i år så tänkte jag att åka buss till Fjällen kan vara något att göra som arbetslös. För bara 55:- så kommer jag dom 245 kilometerna från Falun till fjällen. I tisdags så var det alltså dags. Jag skissade in en runda i Garmin Connect och förde över den till min klocka. Sedan var det bara att följa det lila strecket i klockan. Busenkelt och supersmidigt. Löpningen var kanske inte busenkel men det var magiskt fin. Det är något speciellt med fjäll och miljön där. 

Jag gjorde en Instagram-reel från löpningen som du kan se här nedan. Jag tycker att jag fick med det mesta där: 
Benen och fötterna tog givetvis en del stryk av löpningen men jag måste ändå säga att jag trodde att det skulle bli värre. Mina korta löpturer denna sommar verkar ändå ha gjort nytta. 


I torsdags, bara två dagar efter fjällöpningen, så sprang jag Blodomloppet 10 km i Karlstad. Benen var slitna, sega och tårna ömmade inför start men när startskottet gick så fungerade löpningen bra. Milen klarade jag av på 41.38 och loppet på 43.38. Med det så blev jag 25:a av alla 558 som sprang 10 km på tid. Väldigt nöjd med det. 



Förra lördagen så hojade jag med Jimmy. Han var ute på ett längre pass och jag gjorde honom sällskap i ungefär två timmar. Lite tryck i Baggbo och upp till Andersbo gjorde gott för benen. 


Ha det så gott så hörs vi snart igen, hoj! 



Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter: Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden henrikoijer15! ger dig 15% rabatt hos www.tenson.se
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

2024-08-22

Nytt jobb och massor av cykling!

Här står jag någonstans utanför Andersbo och har precis avslutat ett samtal som förkunnade att jag får en ny anställning från 1:a september. I våras så sa jag upp mig på vinst och förlust från den arbetsgivare som jag varit hos i nästan 14 år. I söndags var min sista dag som anställd och nu är jag alltså mellan två jobb en kort tid. 

Så himla kul att lyckas landa det jobbet! 






Anledningen till att jag var utanför Andersbo var för att jag idag körde den nya Leden Bjursås XC med start och avslut vid Bjursås Berg & Sjö. En del av ledsystemet hos Biking Dalarna.

Jag gillar ju att cykla i trakterna kring Bjursås. Älskar kuperingen och skogarna där. Leden var en fin mix av fina stigar och grusvägar, rekommenderas varmt. Ta med en påse till kantarellerna om du tänkte cykla där snart... 


Men att cykla till/från Bjursås och köra Bjursås XC är inte den enda cyklingen jag har gjort idag. Jag körde nämligen Le Peloton i morse också så totalt så fick jag ihop över fem timmars cykling denna torsdag. Livet som heltidscyklist alltså! 






Jag körde gravel-cykel och övriga hade landsväg. Det gick ändå riktigt bra tyckte jag. Ryck och hastiga fartökningar blev förvisso väldigt jobbigt men så länge det var gnet så var jag med och gick runt. 


Igår kväll så körde jag ett Zwift-race. Inte mycket att skriva hem om från det men det kändes ändå betydligt bättre än vad jag befarade efter förra veckans sjukdom


I förrgår så körde jag ett långpass i Värmland. Jag fick ihop drygt 5 timmar och nästan 14 mil. Det var en hel del asfalt, en del gravel och lite stig också. Passerade bland annat Christer Sjögrens villa, bara en sådan sak. 

Ser ni älgen i bilden? Det här var från slutet av passet och jag hade redan passerat älgen innan jag fick upp telefonen och kunde ta en bild "bakåt". Faktum är att jag blev tvungen att svänga ut runt älgen som bara stod där vid sidan när jag borrade ner huvudet i motvinden med trötta ben. Det hade kunnat bli något att berätta för barnbarnen det. 

Faktiskt så såg jag en älg i Bjursås idag också. En betydligt större älg. Inte illa med älgspaning på två av veckans fyra dagar. 







Det där var ett riktigt bra pass med bra känsla. Så himla bra det är att kunna skissa ihop en rutt i Garmin Connect också och sedan bara följa rutten i min Garmin-dator

Vet du om det finns någon form av snabbcykling i Karlstad eller Hammarö kommun? Typ lagtempo, Le Peloton, träningstävlingar eller liknande. Tipsa mig gärna för jag hojar gärna med fler likasinnade när jag är där. 


Ja ni, vilken dag det blev. Le Peloton, fin stigcykling, nytt jobb och älgspaning. Pannkakor till middag på det. Klasstorsdag. Totalt så har jag nu cyklat mer än 11 timmar på veckans fyra första dagar. Det är mer än vad jag brukar cykla mina vanliga träningsveckor det. 


Nu ska jag unna mig något gott här för att fira påskrivet anställningsavtal och sedan blir det nog en tidig kväll. Massor av cykling efter en natt med lite sömn gör underverk för tröttheten. Ha det gott så hörs vi snart igen! 


Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter: Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden henrikoijer15! ger dig 15% rabatt hos www.tenson.se
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

2024-08-20

Covid, cykling på Hammarö, möte i Malmö och Filip gjorde premiär i A-laget!

Hej hej!

Nu är jag tillbaka från en kortare omgång Covid. Drog nog på mig det i samband med, eller direkt efter Cykelvasan. Förkylningssymtom, lätt feber och framförallt riktigt trött ett par dagar. Gjorde ett test som var positivt men har nu vaknat till liv igen. 


Bestämde mig en dag för att om jag ändå ska ha tråkigt och göra tråkiga saker som administrativt jobb med datorn så kunde jag göra det på en vacker plats. Så jag tog en liten promenad i Skoghall och hittade en bänk att sitta på. 

Jag har haft ett helt gäng härliga och fina dagar med Maria. 
 



Frisk igen och gjorde min första cykeltur här i Hammarö kommun i söndags. Utforskade lite vägar med min gravel-cykel och var bland annat till Räggårdsviken och vände. Där var jag ner i vattnet och badade för någon vecka sedan. Det är ju en sådan utmaning jag har till mig själv i år; att bada mer. Nu har det nog blivit 6-7 gånger i år mot att det brukar kunna vara upp till en gång per år. Så jag är kanske inget vattendjur än men jag försöker.






Igår var jag i Malmö för ett möte, passade på att besöka Lilla Torg och cykelbutiken Musette. Vilken jäkla hoj som stod där inne då... En sådan skulle man haft. 

En riktigt stor händelse i helgen för Filip, som fick göra premiär i A-laget för IBF Falun. Falun spelade två träningsmatcher mot rivalen Storvreta i något som kallas Giganternas kamp. Filip trodde det skulle bli ett par matcher på bänken men i första matchen så skadade sig en spelare och Filip fick spela lite drygt en period och i den andra matchen så var Filip med från start. Filip är spelaren i svart med armarna i skyn efter att Falun gjort mål i söndagens bortamatch. 
 
 
Så trots lite mancold så har jag haft riktigt bra dagar också sedan jag skrev här senast. Nu tänkte jag fortsätta med bra dagar så hörs vi snart igen. Njut av livet och ha en riktigt fin dag! 


Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter: Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden henrikoijer15! ger dig 15% rabatt hos www.tenson.se
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

2024-08-11

Roadtrip Norge och tävlingrapport från Cykelvasan!

Hej och god dag,

I veckan så drog Ebbah, Frida och jag på en 36-timmars roadtrip till Norge. Vi hade pratat om att kanske åka till Norge i sommar och i tisdags så blev det av. Vi packade in oss i bilen och drog iväg med Sognefjorden som Ebbahs mål och bergen som mitt mål. 























Det var verkligen superfint där och det finns all anledning att åka över gränsen fler gånger framöver. Man kunde stanna hela tiden för det fanns så ofta något fint att se.


Igår så var jag iväg och körde Cykelvasan. Jag visste att formen inte var på topp men det är ju kul med cykelevenemang ändå. Dessutom är ju tävling något jag gillar väldigt mycket. 
Starten är lite trång, ryckig och knepig men så fort det blev fri fart uppför startbacken så blev det mer upp till cyklisternas ben att visa var skåpet skulle stå. Först så tyckte jag att benen kändes bra så jag kunde glatt köra på ganska bra uppför. Mot slutet av backen så var det som ett spår där det rullade lätt så det var bara att rätta in sig i ledet, försöka hålla rullen framför och hoppas att cyklisterna framför inte släppte någon lucka. 

Jag har sagt att startbacken avgör vilken grupp man hamnar i och sedan brukar det vara svårt att göra så stor skillnad efter det. Av topp fem i mål så var fyra av dessa också topp fem upp till högsta punkten. Själv så var jag 86:a vid högsta punkten och slutade som 84 i mål. 

Jag hamnade i en grupp med duktiga cyklister så jag kände mig trygg och ganska nöjd med det. Vi snurrade på bra ibland och mindre bra andra gånger. Vi var länge ganska nära en grupp framför men lyckades aldrig få tillräcklig fart på vår grupp för att köra ikapp. 

Jag blev kissnödig någonstans innan Mångsbodarna vilket inte är helt optimalt. Kanske var det också därför jag drack för lite. Vid Risberg så insåg jag att jag ändå måste börja dricka och få i mig energi så jag klunkade sportdryck och tog en gel. Cykelvasan är hård på så vis att det hela tiden går fort. Även när man ligger på rulle så är det trampa trampa trampa som gäller. 

Backe efter backe avklarades och när jag passerade krönet innan Oxberg så förstod jag att det nog var dessa grabbar jag skulle cykla till målet med. Jag fick lite krampkänningar sista två milen och var väl inte speciellt pigg om jag ska vara ärlig men det gick bra att gneta med ändå. 

Min (o)vana trogen så krigade jag inte om placeringar sista kilometerna utan tog mig tryggt och säkert till mål. Gruppen spurtade om en 68:e plats och jag blev 84:a. Ganska så precis enligt förväntan faktiskt så jag gjorde det kan kunde. 

Därmed kan jag bocka av Cykelvasa nummer 14 och en hemmavasa på det. 

Kön in till fålla 1. 

Jag joggade första kilometern tur och retur för att "värma upp" och se hur den såg ut.

Damer förbereder sig för start. 

Wengelin intervjuas av TV innan start. Han blev bäste svensk på en femteplats.

Jag innan start.

Just det, banan var ganska skitig då det hade regnat dagarna innan loppet. Så det var mycket tvättande när jag kom hem. Under tävlingdagen så var det dock fint väder och 12-17 grader eller något sådant. 

Fotograf och cyklist Andreas Olsson förevigade mig efter målgång. 

Kul dag i spåret och trevligt att få träffa så många kända och okända ansikten. Det här får vi göra om! 

Vill du ser bilder från Cykelvasan 2024 så finns det flera tusen på MTBfoto.se: https://www.mtbfoto.se/bilder-cykelvasan-90-2024/
Vill du grotta ner dig i resultat från Cykelvasan 2024 så finns dom här: https://results.vasaloppet.se/2024/ 

Tack till de damcyklister vi passerade, smidiga och fina omkörningar blev det. Tack också till organisationen för ett fantastiskt idrottsevenemang. 

Tack till Jocke för hjälp med startplats och tack till Tommy för skjuts Mora-Sälen på morgonen. 

Tack till dig för att du läste det här inlägget och jag hoppas att du tittar in här snart igen. 



Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter: Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden henrikoijer15! ger dig 15% rabatt hos www.tenson.se
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/