Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-08-02

"Träningsläger" avklarat och jag har blivit med campingutrustning!


Hej och god förmiddag!

Ja, nu har jag klarat av veckans lilla miniläger. Det blev totalt 15 timmar 23 minuter och 49 sekunders träning på fyra dagar vilket såklart är mycket mer än vad jag brukar köra. 
Måndag: 3 h 16 min MTB på grusvägar till Ärtknubben och en del stig därifrån. 
Tisdag: 5 h landsväg med kortare inslag av grus
Onsdag: 4 h 5 min gravel med bloggläsare Anders
Torsdag: 3 h 3 min Le Peloton med skarvning



Igår var det Le Peloton med Lars, Jimmy, Fans och Nils. Liten med tapper och stark skara. Jag hade det väldigt tufft med mina gravel-däck i detta sällskap men benen bättre än förväntat ändå och det blev åtminstone några förningar. 

Anders svarade på bloggen i måndags att han gärna hängde med mig på ett gruspass under onsdagen så vi möttes vid nio och rullade iväg på en grusrunda. Vädret var bra även om molnen såg hotfulla ut några gånger. Mycket trevligt cykelsnack under rundan. Jag funderar på att köra några sådana pass där jag bjuder in och så kör vi några stycken tillsammans, skulle det vara intressant? Då med mer framförhållning tänker jag. 





I tisdags så körde jag en fem timmar lång runda på landsväg. Gjorde några kortare avstickare på grus och körde ju med min gravel-cykel så det var inga konstigheter. Mötte ganska många äventyrscyklister mellan Borlänge och Smedjebacken och efter en fråga på Instagram så fick jag till svar att det var cyklister som körde North Cape 4000. 400 mil från Italien till Nordkapp, så himla häftigt! 
  
  
I söndags så la jag en beställning på tält, sovsäckar och liggunderlag till barnen och mig. I veckan så anlände detta och jag köpte också ett litet stormkök. Så natten mellan onsdag och torsdag tältade jag på baksidan. Jag sov ändå helt okej även om jag tyckte att jag vaknade massor av gånger. Det blev ett antal tältnätter förra året, kanske 4-5 stycken?  Så nu var det på tiden att jag skaffade mig själv lite egen utrustning för campingliv. Jag är intresserad av att utforska den världen lite mer och hoppas få med mig några barn på det också... 
Camp Stennäset.


Min rygg har ju varit dålig en vecka eller så nu. Så jag har kört med mina ryggövningar varje dag denna vecka och det, eller något annat, ger resultat för den blir snabbt bättre igen. Tack och lov. Långt ifrån helt bra men bara det att känna att det blir bättre gör mycket. 

Tack vare mitt miniläger på hemmaplan så fick jag ihop mer träning i juli än vad jag fått på dom senaste 12 månaderna. Under 2021-2022 så hade jag en 13 månader lång period med ungefär den träningsmängden och det gjorde verkligen skillnad för formen när jag tränade lite mer. Så jag hoppas kunna hålla i den här mängden ett tag nu för att bättra på formen något igen. Vore kul att kunna avsluta säsongen 2024 på ett bra vis. 
Det mörkblåa är skidåkning och det ljusblåa är löpning. Rött = cykling. 


Jag filmade några korta snuttar i veckan som blev en Instagram-reel idag;


Tack för att du följer mig här och i andra kanaler, hoppas att du vill fortsätta följa mina äventyr. Jag har lite spännande saker i kikaren framöver. 

På återhörande! 

 _____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden henrikoijer15! ger dig 15% rabatt hos www.tenson.se
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar