Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-07-30

Miniläger på hemmaplan och en recap

Hej och god förmiddag!

Jag har ätit en frukost som ska få landa lite innan jag beger mig ut på en cykeltur i finvädret. Jag har semester och vädret är ju verkligen toppen just nu. Barnfri vecka också så jag passar på att få ihop lite mer träning än normalt denna vecka. 

Tyvärr har min rygg gjort sig påmind igen men jag kör ryggövningarna varje dag nu och tar hand om den så förhoppningsvis så släpper det snart igen. Det går i alla fall att cykla. Jag kände ryggen lite till och från under förra veckan och nu i helgen så blev den sämre. 

Förra veckan var vi ett par dygn i Branäs där Marias föräldrar har en stuga. Det var fint där och cyklingen var kul. Tyvärr hade vi lite otur med att det regnade på vår cykeldag men det gjorde att vi slapp trängsel både i backarna och vid liften. 

Vi har ätit god mat och besökte även Rix FM Festival i Karlstad. Något som vi vuxna gjorde för barnen men det var inte så kul för barnen så det blev en tidig kväll. 




Jag har också hunnit med lite cykelträning men där har jag känt i lång tid nu att det inte blir riktigt som jag vill. Jag tränar för lite och får (därför?) inte ut det jag önskar av kapaciteten. 


Så därför kör jag nu ett miniläger på hemmaplan när jag har tid och vädret är på topp. Jag behöver en lite boost inför andra halvan av sommaren och känna att formen går åt rätt håll igen. Så håll era tummar så cyklar jag på. Förhoppningsvis så är en mängdvecka precis det jag behöver så det blir 3-4 dagar nu med mycket cykling. 



Nu cyklade jag i lördags och söndags också men jag räknar gårdagen som start på lägret. Då blev det en fin tur upp till Ärtknubben där Ronja Rövardotter för Netflix spelades in. Fint ställe att återkomma till. Därifrån blev det vildmarksleden tillbaka mot Bjursås och sedan grus hemåt. Fint pass och nästan 200 minuter till samlingen. 

Idag tänkte jag köra landsväg med gravel-cykeln. Återstår att se om det är snällt mot ryggen eller om det blir monotont jobbigt istället. Imorgon siktar jag på gravel med gravel-cykeln, ska du med? 


Mitt nästa lopp blir nog Cykelvasan som det ser ut nu. Knappt två veckor kvar... Nu kör vi! 



_____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden henrikoijer15! ger dig 15% rabatt hos www.tenson.se
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

3 kommentarer:

  1. Hej Henrik! Kan jag haka på dig i morgon 31 augusti på en gravel runda? Åker från Mora där jag kört lite överallt och vill se nya ställen. Om ok tid och plats? Mvh Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så kul, vi ses 09:00 på Gullnäsgårdens parkering.

      Radera
  2. Toppen! Hoppas att jag hänger med i ditt tempo på en Vasa preppad ht.. 😄

    SvaraRadera