Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-08-31

4 timmar 46 minuter löpning runt Idre Fjäll, Blodomloppet 10 km och en hel del cykling!








Hej!

Igår så tog jag en tre timmar lång tur i Karlstad-trakten. Det blev mycket asfalt men också med inslag av fina grusvägar. Vädret var toppen också då det blev en skön återställardag efter mycket löpning denna vecka. Jag lät Garmin knåpa ihop en runda åt mig och sedan var det bara att trampa. 

Augusti blir en riktigt bra träningsmånad. Jag kommer att klara mitt högre mål om 2500 tränade minuter och det med nästan en veckas sjukdom också. Så övrig tid har jag tränat på riktigt bra. 


Löpning var det ja, det är denna veckas tema.






I tisdags så gjorde jag en galen grej; jag tog bussen till Idre Fjäll, sprang runt och över fjälltoppar i 35 kilometer och var ute i fyra timmar och 46 minuter. Min absolut längsta löpning någonsin. Min näst längsta löpning i år är 49 minuter lång så det har var något extra. 
När jag sa upp mig från jobbet tidigare i år så tänkte jag att åka buss till Fjällen kan vara något att göra som arbetslös. För bara 55:- så kommer jag dom 245 kilometerna från Falun till fjällen. I tisdags så var det alltså dags. Jag skissade in en runda i Garmin Connect och förde över den till min klocka. Sedan var det bara att följa det lila strecket i klockan. Busenkelt och supersmidigt. Löpningen var kanske inte busenkel men det var magiskt fin. Det är något speciellt med fjäll och miljön där. 

Jag gjorde en Instagram-reel från löpningen som du kan se här nedan. Jag tycker att jag fick med det mesta där: 
Benen och fötterna tog givetvis en del stryk av löpningen men jag måste ändå säga att jag trodde att det skulle bli värre. Mina korta löpturer denna sommar verkar ändå ha gjort nytta. 


I torsdags, bara två dagar efter fjällöpningen, så sprang jag Blodomloppet 10 km i Karlstad. Benen var slitna, sega och tårna ömmade inför start men när startskottet gick så fungerade löpningen bra. Milen klarade jag av på 41.38 och loppet på 43.38. Med det så blev jag 25:a av alla 558 som sprang 10 km på tid. Väldigt nöjd med det. 



Förra lördagen så hojade jag med Jimmy. Han var ute på ett längre pass och jag gjorde honom sällskap i ungefär två timmar. Lite tryck i Baggbo och upp till Andersbo gjorde gott för benen. 


Ha det så gott så hörs vi snart igen, hoj! 



Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter: Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden henrikoijer15! ger dig 15% rabatt hos www.tenson.se
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar