Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-08-22

Nytt jobb och massor av cykling!

Här står jag någonstans utanför Andersbo och har precis avslutat ett samtal som förkunnade att jag får en ny anställning från 1:a september. I våras så sa jag upp mig på vinst och förlust från den arbetsgivare som jag varit hos i nästan 14 år. I söndags var min sista dag som anställd och nu är jag alltså mellan två jobb en kort tid. 

Så himla kul att lyckas landa det jobbet! 






Anledningen till att jag var utanför Andersbo var för att jag idag körde den nya Leden Bjursås XC med start och avslut vid Bjursås Berg & Sjö. En del av ledsystemet hos Biking Dalarna.

Jag gillar ju att cykla i trakterna kring Bjursås. Älskar kuperingen och skogarna där. Leden var en fin mix av fina stigar och grusvägar, rekommenderas varmt. Ta med en påse till kantarellerna om du tänkte cykla där snart... 


Men att cykla till/från Bjursås och köra Bjursås XC är inte den enda cyklingen jag har gjort idag. Jag körde nämligen Le Peloton i morse också så totalt så fick jag ihop över fem timmars cykling denna torsdag. Livet som heltidscyklist alltså! 






Jag körde gravel-cykel och övriga hade landsväg. Det gick ändå riktigt bra tyckte jag. Ryck och hastiga fartökningar blev förvisso väldigt jobbigt men så länge det var gnet så var jag med och gick runt. 


Igår kväll så körde jag ett Zwift-race. Inte mycket att skriva hem om från det men det kändes ändå betydligt bättre än vad jag befarade efter förra veckans sjukdom


I förrgår så körde jag ett långpass i Värmland. Jag fick ihop drygt 5 timmar och nästan 14 mil. Det var en hel del asfalt, en del gravel och lite stig också. Passerade bland annat Christer Sjögrens villa, bara en sådan sak. 

Ser ni älgen i bilden? Det här var från slutet av passet och jag hade redan passerat älgen innan jag fick upp telefonen och kunde ta en bild "bakåt". Faktum är att jag blev tvungen att svänga ut runt älgen som bara stod där vid sidan när jag borrade ner huvudet i motvinden med trötta ben. Det hade kunnat bli något att berätta för barnbarnen det. 

Faktiskt så såg jag en älg i Bjursås idag också. En betydligt större älg. Inte illa med älgspaning på två av veckans fyra dagar. 







Det där var ett riktigt bra pass med bra känsla. Så himla bra det är att kunna skissa ihop en rutt i Garmin Connect också och sedan bara följa rutten i min Garmin-dator

Vet du om det finns någon form av snabbcykling i Karlstad eller Hammarö kommun? Typ lagtempo, Le Peloton, träningstävlingar eller liknande. Tipsa mig gärna för jag hojar gärna med fler likasinnade när jag är där. 


Ja ni, vilken dag det blev. Le Peloton, fin stigcykling, nytt jobb och älgspaning. Pannkakor till middag på det. Klasstorsdag. Totalt så har jag nu cyklat mer än 11 timmar på veckans fyra första dagar. Det är mer än vad jag brukar cykla mina vanliga träningsveckor det. 


Nu ska jag unna mig något gott här för att fira påskrivet anställningsavtal och sedan blir det nog en tidig kväll. Massor av cykling efter en natt med lite sömn gör underverk för tröttheten. Ha det gott så hörs vi snart igen! 


Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter: Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden henrikoijer15! ger dig 15% rabatt hos www.tenson.se
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar