2019-08-03

Dags för AIM Challenge Lindvallen!Hej och god morgon!

Så där såg det ut utanför entrén till Ski Lodge i Lindvallen igår. Cirka 300 lag som ska hämta ut sina nummerlappar och då blir det en lång kö. I mixedklassen där Linda och jag tävlar är det 115 lag anmälda så det är gott om folk här. I kön träffade vi bland annat bloggkollegan Malin Jones tillsammans med Isac Lagerblad och en stund senare så dök Hanna Bergman upp med Stefan Johansson. Två vinster och en andraplats på dom tre senaste åren för Hanna och Stefan, storfavoriter i år igen då dom klantade bort segern i fjol.

Vi taggar multisportmatch på rummet här, ni ser vårt fönster på bilden ovan. Andra våningen alldeles utanför entrén.

Vi har precis ätit frukost och dom som säger att havregrynsgröt ger en bra start på dagen har aldrig kokat över gröten i micron.

Vi är nybörjare här och kommer nog att få lära oss massor idag, men vi har i alla fall försökt läsa på och förbereda oss lite inför detta. Vi träffade Fredrik och Bosse utanför Ski Lodge igår och fick en trevlig pratstund. Dom skulle nog köra detta för sjätte gången, där fanns det erfarenhet.

AIM Challenge går ut på att vi startar 10.00 med att få kartan över området vi ska tävla på. Sedan har vi sex timmar på oss att samla poäng genom att hitta kontroller. Det finns totalt 60 kontroller och alla ger olika mycket poäng beroende på svårighetsgrad och placering. Det blir alltså upp till deltagarna att hitta på en rutt och sedan försöka ta sig runt den. Vi har sett att det brukar vara runt 30 kontroller för ett vinnande lag i mixedklassen. Senast klockan 16 ska vi ha passerat målet annars blir det 30 poängs avdrag, efter 16:10 så blir man diskad. Lite som en skattjakt med en maxtid. Vissa kontroller kräver löpning, klättring, simning och annat skoj.

Vi är här för att se, lära, ha roligt och vinna.

Återkommer med racerapport senare, vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar