Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-04-25

Vinst... Diskad på Zwift!

Hej och god morgon!

Jag tvekade lite kring vilken rubrik jag skulle sätta. Jag ville ju egentligen skriva att jag tagit min mest överlägsna seger på Zwift. Men, jag körde lite för hårt tydligen för jag blev diskad för 5w/kg som beräknad FTP på loppet. Jag snittade 5w/kg i dom dryga 40 minuter som tävlingen tog igår. Trodde att jag därmed kanske klarade mig från diskning då FTP beräknas på 95% av den högsta effekten under 20 minuter. Faktiskt så slog jag av något på slutet av loppet när jag insåg att jag nog skulle bli diskad annars. Men, det var försent. Min bästa 20:a gav mig 353 watt och det blev 5.005 w/kg när man tar 95% av 353 och dividerar det med vikten jag angett på Zwift (67 kg). Nu vägde jag faktiskt 67.4 i morse, och hade jag justerat upp vikten på Zwift så hade jag ju klarat mig. Ska nog peta in 68 kilo så jag har lite marginal åt det hållet, lyckades inte få in någon decimal i vikten på Zwift förut när jag försökte.

Om vi bortser från mina watt-siffror som ledde till en diskning så gick loppet till ungefär såhär:

Först hade jag tänkt köra ett större race som startade 21:05, men jag hann inte med det. Så jag fick planera om lite och såg att det gick ett race 22:05 som jag kunde köra, det var lagom långt (ca: 29 km) och gick inte alldeles för sent på kvällen.

Började "värma upp" med en minut och 22 sekunder kvar. Hyfsad kallstart sedan men kom iväg bra. Ni som kan Zwift och London vet att det brukar vara en liten backe efter lite knappt 4 kilometer. Där tänkte jag spräcka fältet. Vilket jag också gjorde. Jag tog fart in i backen och körde sedan på, kände mig pigg så jag fortsatte att hålla ca: 350 watt även efter backen för att liksom göra det jobbigt för alla bakom. Risken är ju annars att om man själv slår av så slår andra av och då går allt ihop igen. Men, nu blev det istället så att jag fick en liten lucka. Som sakta växte något till en lite större lucka. Så jag körde på. Ville ju få ett bra träningspass och inte något lurpass.

Bakom mig bildades en grupp på åtta jagande cyklister, det är väl en alldeles lagom grupp det så jag tänkte att om jag blev ikappkörd så skulle det inte vara många att bråka med ändå. Men, sakta men säkert drog jag ifrån. Jag visste att om jag bara håller mig kring 350 watt så krävs det ändå en del för att köra ifatt och dom skulle behöva gå in rätt hårt och dessutom samarbeta för att jaga in mig.

När vi hade kört 15 kilometer så ledde jag med 1.01 och det kändes ganska klart, redan där. Men då började det köras hårt bakom mig så efter 16 kilometer så var tiden nere i 40 sekunder igen. Deras fartökning gjorde att åttamannagruppen sprack upp i två och nu var det fem man som jagade närmast bakom. Jag höll dock en jämn och hög fart och kunde börja dra ifrån igen.

Som mest hade jag drygt 1.40 innan dom tog in en del på slutet när dom gjorde upp om placeringarna bakom mig. Till slut "vann" jag med 1.14. Ett riktigt tempolopp blev det. Utbrytning i drygt 25 av dom drygt 29 kilometerna som loppet varade. 345 watt under dom drygt 35 minuterna jag spenderade i utbrytning. 337 watt blev det under hela loppet för det gick rätt lusigt innan jag stack. Snittpulsen i loppet blev 166 vilket motsvarar ungefär det jag håller på ett vanligt långlopp.

Min andra raka Zwift-seger, om det inte var för den där watt-överträdelsen då... Det börjar bli dags att samla ihop lite watt-siffror utomhus för att skicka in till ZADA.

Förra gången jag körde Zwift-race så vann jag nämligen också. Då stack en konkurrent efter två tredjedelar av loppet, jag körde ifatt honom och sedan höll vi undan till sista kilometern då en till kom ifatt men sedan vann jag med en långspurt. Sex raka pallplatser på Zwift, lite beroende på hur man räknar med diskningar eller ej. Både av mig och konkurrenter...

Zwift är skoj!

Vill ni granska mina siffror från detta pass så finner ni dom här: https://connect.garmin.com/modern/activity/2649551023

Nu är det dags för en ny dag, vi hörs väl senare idag igen?!

__________________________________
Du vet väl för övrigt att jag också finns på andra sociala medier?
- På YouTube så samlar jag tävlingsvideos, någon vlog och lite annat smått och gott. Prenumerera gärna på min YouTube-kanal genom att klicka här. Tack på förhand!
- På Instagram lägger jag ut bilder från cykellivet och en del stories under dagarna, kika in och följ mig gärna.
- Jag har en Facebook-sida också där jag lägger ut länkar till bloggen och lite annat. https://www.facebook.com/henrikoijer/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar