2014-06-19

Nytt klädmärke: SOJA - safe cycling

Erik Jannesson och Johan Sonesson, grundarna av det nya märket inom cykelkläder: SOJA.

Så här skriver dom själva på sin hemsida:
"Cykel är en sport som ökar kraftigt i popularitet och vi tar allt mer plats på vägarna i vårt avlånga land. Vi cyklar till och från jobb och motionerar nu allt mer på cykel. Kläder som syns bra är oftast inte särskillt iögonfallande. Vi vill kombinera en snygg design tillsammans med skarpa färger, reflexer och ett trafiksäkert tänk.

SOJA - Safe Cycling var en idé som väcktes hos Johan SOnesson och Erik JAnnesson en kall novemberdag 2013. Båda är tidigare cyklister och har avverkat många mil i sadeln. Vi vet vikten av att ha kläder som syns för våra medtrafikanter. Vår största fiende ute på vägarna är bilarna, de åker ofta fort och kör ibland närmare cyklister än vad de behöver. Vi vill öppna bilisternas ögon och göra cyklisterna mer synliga, vilket i sin tur kan leda till att bilister förstår att de bör ta ut avstånden!
Vår dröm är att klä Sveriges cyklister i trafiksäkra cykelkläder som gör cyklisten synligare, snyggare och snabbare!"


En del av intäkterna från klädförsäljningen kommer att gå till Trafikskadefonden eller Trafiksäkerhetsfonden. Ett bra initiativ av dessa två cyklister från Borlänge. Om ni vill veta mer eller kolla in kläderna lite närmre så finns allt ni behöver på deras hemsida: www.sojacycling.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar