Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-02-11

Velodrom & Mästarfabriken AB försatt i konkurs

Bolaget som driver velodromen i Falun har försatts i konkurs, officiell pressrelease följer:

"Falun 2011-02-11



Velodrom & Mästarfabriken (YA Arena) försatt i konkurs!


Hej bancykelvänner!


Det är med sorg i hjärtat som vi idag tvingats försätta bolaget i konkurs och anledningen är att vi inte kan betala våra skulder.Det har varit en fantastisk resa sedan vi under sommaren 2009 hittade en lokal att bygga velodromen i, men också en tuff period för både mig, min familj och all personal och vänner från hela Sverige som hjälpt till att förverkliga en 100-årig dröm om att få cykla inomhus på en velodrom.


Mitt i allt slit och förtvivlan över att bygget blev dubbelt så dyrt som beräknat, 4 istället för 2 miljoner, har glädjen varit enorm hos oss som jobbat här när vi fått se människor cykla på banan med stora leenden på sina ansikten. Vi har fått se unga och äldre cyklister utvecklas enormt som cyklister, allt tack vare bancyklingen, och jag är säker på att bancyklingen har kommit till Sverige för att stanna och framförallt utveckla Sverige till en än mer framgångsrik cykelnation. Att vi har utbildat över 800 stycken personer från hela Norden och Baltikum i bancyklingen har varit helt fantastiskt och viktigt för Falun som idrottsstad.


Anledningen till att bygget blev nästan dubbelt så dyrt berodde till största delen på myndighetskrav avseende brand- och handikappanpassningar som ålades oss under byggnationens gång. T.ex. fick vi en dag besked från Räddningstjänsten att vi inte skulle få ta in personer i rullstol på innerplan, för att nästa dag få besked från Byggnadskontoret att vi skulle vara tvungna att erbjuda dem möjlighet att komma in. När vi fråga om hur vi skulle lösa dessa motstridiga direktiv fick vi till svar att ”det är ert problem att lösa” och dessa lösningar blev dyra.


En annan bidragande orsak till att vi inte lyckats få ekonomin att gå runt var alldeles för höga hyror. Man skall komma ihåg att velodromhallen är 3 meter längre än Lugnets Sporthall och att då betala industrihyror i ett uppbyggnadsskede blev alldeles för svårt.


Jag vill tacka alla sponsorer och då främst Yrkesakademin för deras medverkan, både som viktig samarbetspartner till arenan men också för deras mod och vilja att skapa Sveriges främsta cykelgymnasium här i Falun. Jag är övertygad om att det finns en fantastisk framtid för YA Elit och att den verksamheten kommer att fortsätta att vara viktig för Falu Kommuns utveckling som Sveriges idrottscentrum. På cykelsidan vill jag tacka Shimano, Duells, Cykel & Fjäll samt Lindbergs Cykelsport för ert härliga stöd, ni har alla från första dagen förstått vikten av att utveckla svensk cykelsport och det skall ni ha all heder av.


Konkursförvaltare är Henrik Jalkenäs på advokatbyrån Sylwan & Fenger-Krog här i Falun. Henrik kommer att fortsätta att driva verksamheten tills han hittar en ny part som kan ta över verksamheten och detta innebär att vi fortsätter med inbokade grundkurser och träningar.


För er som har års- och klippkort så kan ni givetvis fortsätta att använda dem men vi kommer under konkursstadiet att inte sälja några nya kort utan all träning och hyra av cyklar betalas per gång.


Med vänlig hälsning
Björn Stenberg
VD
Velodrom & Mästarfabriken AB"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar