2013-12-04

Lite cykelnytt, cykelgammalt och gårdagens vinnare i kalendertävlingen

Världens bästa MTB-cyklist, Nino Schurter visade igår med ett kort videoklipp på Instagram när han tränar styrka, balans och koordination. Lätt att imponeras!

På Facebook dök en intressant sida upp för oss som varit med ett tag i MTB-svängen. Det verkar nämligen som om Roger Persson som blir 40 år ung nästa år ska göra comeback! Roger var dominant i MTB-sverige i mitten på 90-talet och la av 2002. Här kan ni följa hans nysatsning: https://facebook.com/profile.php?id=590182874365033

Uppmärksamhetstörstande ryssen Oleg Tinkov har köpt Team Saxo Bank-Tinkoff av danske Bjarne Riis. Bjarne blir kvar i tre år som general manager, får sex miljoner euro för försäljningen plus en miljon euro per år. Ingen dålig deal för någon som borde ha rensats bort från sporten för länge sedan. Oleg själv har stora planer för laget och det ska bli spännande att följa utvecklingen i laget med denne kontroversielle ägare.
Att Danmarks största lag nu hamnar i Ryssland kan ju också få konsekvenser på längre sikt för dansk elitcykling.

Svenske mästaren Michael Olsson, som fortsatt letar lag till nästa år, har blivit påkörd av en bilist. Det hela verkar ändå ha slutat rätt så bra även om knät fick ta en rejäl smäll, läs mer här: http://www.eurosport.se/cykel/sm-mastaren-pakord-av-bil-helvete-inte-nu-igen_sto4019981/story.shtml

Lotto Belisol kommer med ny kostym till nästa år och jag måste säga att jag gillar den. Vad tycker ni?

Vinnaren av lucka tre blev Elna Dahlstrand! Lite extra kul att hon vann just den luckan, eftersom hon så länge jobbat med just form och illustrationer.

5 kommentarer:

 1. Var det sant med Roger? Länken fungerar inte.

  SvaraRadera
 2. https://m.facebook.com/profile.php?id=590182874365033

  SvaraRadera
 3. Min gamla Lotto tröja ifrån -85 var snyggare. Tyvärr så är den ej kvar o även om den var det så skulle den nog sprängas om jag försökte kränga på mig den! :)

  SvaraRadera
 4. Att roger är tillbaka är svinkul! Efter att ha sett Miguel Martinez härja under säsongen, visst är det krut i de gamla gubbarna!

  SvaraRadera
 5. ÅH! Den blir galet snygg hemma. Eller som julklapp. Eller hemma. Eller som julklapp. VI får se - defintivt form som inspirerade mig, kul att vinna!

  SvaraRadera