Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-10-07

Äventyrscykling, idag igen!

Dagens plan:

Kollade Kartsök och ortnamn på ett område som jag intresserat mig för. Valde ut några vägar och stigar att följa och så var det givetvis fritt fram att improvisera också. Äventyrscykling, helt enkelt.
Hade faktiskt aldrig tidigare cyklat på någon av platserna i dom fem bilderna ovan, innan idag.
Den första vägen var visserligen bara en avverkningsväg som ledde till en vändplats.
På bild 2 så är det en 800 år gammal väg, riktigt häftigt!
Bild 3 och 4 var i samma område och dit ska jag definitivt igen. Det fanns flera stigar/körvägar där som jag måste kolla närmre på.
Bild 5 är egentligen från inledningen av passet. Stigen började skitfint, jag blev lyrisk och sedan blev stigen sakta men säkert sämre till den blev ungefär som på bilden. Äventyrscykling!

Bron på den andra bilden har ni cyklat över om ni körde gamla Långa Lugnet. Mer välbekanta områden alltså.

Törstig, någon?

Svart asfalt mellan Rostberg och Toftbyn.

Note to self: cykla här.

Det är ju mest kul det här med att leta nya stigar och vägar som duger att cykla på. Hittade ju några riktigt fina idag, vilket kanske inte tillhör vanligheterna då jag cyklat i så många år nu. Den där backen där jag blev med på bild hade några stigar att välja på, jag valde en som jag tyckte var fin. Plötsligt blev den hastigt sämre. Sedan delade den sig och jag tog höger. Stigen blev fin igen och jag kom ut på en skogsväg som gick mot en väg jag redan cyklat på. Så jag spanade efter alternativ, hittade någon halvdålig stig/avverkningsväg. Eländet tog givetvis slut efter ett tag, jag chansade och cyklade lite obanad terräng och kom ut på en liten skitstig. Var ju ändå glad över att ha hittat något mer lättcyklat än mossa så jag trampade på. Kom sedan plötsligt ut på en större stig med blåa markeringar. Halleluja!
Hann dock inte följa dom länge innan det kom ett hygge där man förstört stig, markeringar och lämnat skiten på marken. Blir så trött på sådant där. Kan man inte se att det går en stig med markeringar när man avverkar skog?! Fortsatte ändå i riktningen jag börjat stigen på, gick över någon blötmark och doppade bägge skorna i iskallt vatten. Inte så skönt. Släpade cykeln över lite svår terräng och cyklade sedan i mossa. Plötsligt så fanns dom där blåa markeringarna igen! Gött skit det, för jag började bli sen hem.
Ronya hade sagt att hon skulle ta bussen som går 14:30 och jag hade sagt att jag skulle komma hem före dess. "Kom inte hem en minut före bara" hade hon sagt. Men med lite mer tryck på pedalerna på väg hem så kom jag ju hem med hela fyra minuters marginal till dess att bussen skulle gå!

Utöver det jag skrivit om ovan så fann jag också en fin backe på en gammal skogsväg. Faktiskt fint i själva backen, även om det var väldigt blött uppe på toppen. Men skitsamma. Idag åkte jag den utför, men åt andra hållet så blir det nog en fin intervallbacke då den innehöll 98 höjdmeter på 710 meters cykling, 13.8% i snitt alltså! Dessutom ligger den på en plats så att det går att göra ett alternativ på en runda som vi ibland kör. Kul kul!
Backen. Brant. Nu ligger backen dryga milen hemifrån mig, så det lär ju inte bli ett besök där varje gång det ska köras backintervaller. Men någon gång per år måste jag väl ändå ta mig dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar