Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-10-27

Heldämpat vs. hardtail på Stångtjärns blåa


Yes, det blev ett sprättvarv på Stångtjärns blåa även idag och denna gång med hardtail. Jag körde ju heldämpat igår och då tog det 33.56. Idag tog jag mig runt på 34.55, alltså är en heldämpad 59 sekunder snabbare på Stångtjärns blåa spår. Spåret mäter 9.1 km och innehåller nästan bara stig med massor av rötter och stenar så det hade ju faktiskt varit konstigt om hardtail-cykeln hade varit snabbare. Snitthastigheten var 15.7 km/h idag och 16.1 igår.

Känslan var ändå att det gick snabbare idag. Tyckte att jag fick brottas mer med cykeln igår och att det kostade på krafterna. Blev faktiskt tröttare i ryggen igår när jag körde heldämpat och tror att det beror på att jag satt ner mer då. I den där utförslöpan på snabb stig så körde jag på 55 sekunder igår och 59 idag. Snittpulsen igår var 169 och idag 168.
Flyttade framhjulet från den heldämpade till min hardtail för att det skulle bli så lika som möjligt och så bytte jag bakdäck så att jag hade samma däck som igår. Försökte köra samma spårval också i så stor utsträckning som möjligt. Det går ju inte att göra två sådana här rundor med exakt samma förutsättningar, idag hade jag ju tex ytterligare ett pass i benen men å andra sidan så hade jag ju banan färskt i minnet från gårdagen.

Cyklarna kostar lika mycket, men det är sämre utrustning på den heldämpade. Om man inte går på budget utan utrustar en heldämpad med dom allra finaste komponenterna så blir den troligtvis ännu lite snabbare.

2 kommentarer:

  1. Lutar det åt fulldämparen kanske?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kommer att testa cyklarna mycket mer innan jag bestämmer mig. :)

      Radera