Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-10-21

Nattfyror

Hej cykelvänner!

Det blev ju ett pass igår, eller idag, beroende på hur noga man är med vad klockan visade. Började givetvis med att skjuta på passet så länge som möjligt genom att komma på tusen andra saker som "borde göras". Men till slut så tog jag mig alltså i kragen och kröp ner i källaren.

Jag vet att många av er tycker att watt är schwatt och inte ett skvatt (rim!) roligt att läsa om. Men jag vet också att många av er bara älskar detta, dessutom så är min blogg också lite av min träningsdagbok. Så jag kör en kortis med siffror och för nördarna så finns länk till all pass-data här. körde alltså fyra stycken intervaller på fyra minuter vardera med tre minuters vila mellan. Höll mig på 360 Monarkwatt och mina Garmin Vector 2 visade 5,5-6,5% mer i natt. Får en del frågor på hur mycket som diffar, så nu vet ni (igen) ungefär vad ni kan räkna med.

Tänkte innan passet att jag inte skulle bränna ut mig totalt utan köra igenom dom på det motstånd som jag nu körde intervallerna på. Blev alldeles lagom jobbigt. Inte alls enkelt, men ändå ganska långt från någon sprängning. Så här har mina rekord på 4x4 sett ut sedan 2013:
Våren 2013: 372 Monarkwatt
November 2013: 376 Monarkwatt
Januari 2014: 378 Monarkwatt
April 2014: 388 Monarkwatt
April 2015: 392 Monarkwatt

När jag tränade så lyssnade jag på denna musik: [Spotify] och tittade på detta:


Idag är barnen lediga från skolan och frugan kommer snart hem från jobbet och vill då sova givetvis. Så jag ska väl försöka underhålla barnen så gott jag kan i gråvädret. Ska väl försöka hinna med ett träningspass någon gång idag också...

8 kommentarer:

 1. Hur exakta tror du Zwift-watten är? Har du kört något på Zwift?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trainer-watt brukar inte vara speciellt exakta och jag har aldrig kört på Zwift.

   Radera
 2. Att jämföra olika wattsystem mot varandra säger inte så mycket, att jämföra de egna värderna med sig själv är det viktiga och enklaste för att mäta sin utveckling/prestation

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men just trainers är ju inte ens stabila, så det kan bli olika siffror från pass till pass

   Radera
 3. Härligt med gamla musik dängor...Ung på nytt :-)
  Nu blir det ut på cykeln igen...ha det gött

  SvaraRadera
 4. Inne på första veckan :) 15v av 16 kvar ...

  SvaraRadera
 5. Inne på första veckan :) 15v av 16 kvar ...

  SvaraRadera