2014-08-25

Pendling och barnträning

Det var grått och kallt i morse.

Inte så blött dock även om det syns lite vatten just där jag tog denna bild. Men dimman låg tät större delar av pendlingen och termometern visade endast sju grader när jag 05:40 rullade iväg hemifrån. Hösthandskar och Buff på.
Jag har vilat i fem dagar på grund av snorighet och tjocka bihålor. Igår släppte trycket i bihålorna och i morse kände jag mig pigg igen. Har inte haft någon hosta eller ont i halsen heller, så det var väl en lindrig rackare denna gång. Fick därmed endast ihop en timmes träning i förra veckan och nu har jag nästan dubblerat det bara idag.

Hemcyklingen var betydligt mer färgglad.

Idag var familjen Öijers alla tre cyklister med på barn- och ungdomsträningen på Lugnet. Ebbah hängde med i den lite mer fartfyllda röda gruppen men Filip körde på i blåa. Här ger Stefan tydliga instruktioner till en stafettlek som ena halvan av röd grupp skulle köra.

Ebbah har blivit så himla modig i år. När det kommer till det mesta här i livet, härligt att se sådana framsteg. Här vågade hon sig på stora hoppet på träningen. Like a boss! Inte ens alla vuxna skulle våga sig över det där men sexåringarna skuttar över.

Som Emil Lindgren skrev lite om på sin blogg, det är viktigt att ta steg för steg om man vill bli en duktig cyklist och lära sig att behärska alla moment. Ungarna i röd gupp cyklade hopp här, slalom lite senare och man cyklade även över såväl pinnar som en fullstor stock. Det finns nog ett stort antal cyklister på Cykelvasan som inte klarar att cykla över en stock, men kidsen i röd grupp har redan börjat behärska det.
Själv kände jag igen det här ordentligt när jag vintern 09-10 började åka längdskidor. Flåset fanns ju och det gick snabbare och snabbare i spåren för varje vecka som gick, men eftersom jag inte skolats från början så var ju förmågan att hantera skidorna minst sagt undermålig. Tack och lov så är jag ju lite nördig så jag tränade åtminstone spårbyten och lite balansövningar innan jag körde Vasaloppet. Men visst, egentligen hade jag behövt köra lite runt koner, åka i hopp och göra stoppsladdar också.

På Lugnet finns nu en mängd verktyg för den cyklist, såväl gammal som ung, som vill utöka in verktygslåda.

1 kommentar: