2014-08-17

Cykelvasan på TV

Klockan 17:25 idag sänder SVT1 sammandraget från Cykelvasan. Passa på att kolla cykel på TV! Eftersom jag lyckades smyga med täten i ungefär sex mil så finns chansen att se mig gömma mig bakom övriga elitåkare. Det ska, oavsett TV-tid eller ej, bli kul att se Sveriges största cykeltävling på TV, om än bara i ett sammandrag på 30 minuter. Hoppas dom sänder hela loppet nästa år.

Sändningen kan också ses i SVT-play.

"För andra året i rad satsar SVT Sport på Cykelvasan. – Vi ska göra allt för att fånga det bästa från cykelfesten, säger Mattias Sandberg, redaktör för SVT Sports halvtimmesprogram om Cykelvasan.

Det populära mountainbikeloppet Cykelvasan har gått från några hundra deltagare till över 12 000 på fem år. För andra året i rad dokumenterar SVT Sport tävlingen i ett halvtimmeslångt program.

– Det känns otroligt roligt att få äran att producera det här programmet i år igen. Vi ska göra allt för fånga det bästa från cykelfesten i år också, säger Mattias Sandberg, redaktör och programledare för satsningen.

Cyklande reporter
Nytt för i år är att vi har en cyklande reporter i form av Björn Becksmo. Han ska fånga hur det är att göra som så många i Sverige gör just nu, köra Cykelvasan för första gången.

– Eliten är förstås också i fokus. Och även några stora idrottsprofiler, till exempel Frida Wallberg. Incidenter och andra små berättelser från de inblandade i Cykelvasan 2014 har vi även koll på, säger Sandberg."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar