2014-07-24

Förberedelser inför Sälens King of the hill

God morgon!

Just nu pågår förberedelserna för fullt här i Röda byn i Lindvallen. Cykeln är ren, jag är ren och kläderna är rena. Hur formen är lär ju visa sig klockan tio när starten går. Jag ska ha skitkul och bli trött som bara den. Det kommer bli intensiva 12.5 kilometer även om det också blir några partier att återhämta sig i, det är ju ingen konstant backe utan det finns nedförsbackar med. Men på en så här kort tävling finns nog inga partier att vila upp sig i utan det lär vara fullt ös från start till mål. Jag har monterat mina Garmin Vector på min MTB så jag får lite effektdata ur det här racet, kan bli intressanta siffor. Uppförbackar brukar ju kräva sina watt för att man inte ska åka bakåt.

Jag körde sista 8.5 kilometerna på banan igår kväll, från macken och upp till toppen. Skönt att veta vad som väntar, tror jag... Tänkte köra den första biten som uppvärmning nu innan loppet.

Bra laddningsmat för backrace? Det var i alla fall vad jag åt till middag.

Där uppe vid liften är målet, det går att få med sig lite fart in i målbacken om man inte är helt tokstum här.

 Så här ser det ut från målet.

Direkt från målet kan man köra någon av lederna hos Sälen Bike Park för att ta sig ner igen. Jag körde Herr Melin och kunde konstatera att mina händer inte är bra ännu. Tur att jag inte behöver använda dom imorgon när jag tävlar. Men det vore ju fint om dom blev bra typ snart.

Glöm nu inte att tävla om en fristart till Storsjön runt! Tävlingen hittar du här och du har fram till 10:00 på dig: http://oijer.blogspot.se/2014/07/vinn-en-fristart-till-storsjon-runt-2014.html

1 kommentar:

  1. Middagen igår tror jag är en perfekt uppladdning. Hoppas du kör på tiden som jag gissat.

    SvaraRadera