2013-05-25

Banprofil, karta, GPS-fil, bilder +ANNAT från banan för Långa Lugnet 2013

Hade ju tänkt sova lite längre idag, men Stefan Carlsson skrev igår och tipsade om att hänga med runt Långa Lugnets bana idag. Avfärd redan klockan 07.00 för några av oss och ett större gäng anslöt från slinga två strax efter åtta. Det gäller att vara morgonpigg. Jag hann bara vara med på första och andra slingan, 41.6 km ungefär. Men Stefan tog min GPS och loggade resten av rundan också. Jag kom hem, bytte om, kastade i mig lite kalorier och befann mig på barnens första fotbollsträning 25 minuter efter hemkomst från cyklingen. Efter fotbollen så drog vi till stan, köpte en present, åkte hem för att byta om på Ebbah och sedan iväg med henne till kalas. Det ligger på i vanlig ordning.

Långa Lugnet då. Första slingan smakade fint för mig som bara åkt landsväg i år. Nästan bara grusväg. Andra halvan av förstaslingan innehåller lite motionsspår och också lite stig. Startbacken är Högbobacken, för er med lokalkännedom. Sedan stack vi ut på andraslingan som började med snabba motionsspår men övergick ganska snabbt i stigar. Det blev rätt mycket stig på andraslingan som sedan avslutades med snabba motionsspår. Men, jag hade inte direkt nytta av landsvägstaktik eller slätdrag på dom där stigarna. Tävlingen heter ju Nya Långa Lugnet, och visst är banan ny. Om man gillade Gamla Långa Lugnet så kommer man känna igen karaktären på banan.
Sistaslingan åkte jag inte, men snitthastigheten var ungefär densamma som på andraslingan såg jag, så dom är nog rätt likvärdiga i tuffhet.

Banprofil Långa Lugnet 2013

Karta Långa Lugnet 2013. Som ni kan se så är banan riktigt kompakt och man är aldrig långt borta. Bra för servicepersonal, publik och deltagare som vill tillbaka till Lugnet igen.

Länk till dagens pass som också går att ladda ner som GPS-fil (TCX-, GPX- eller Google Earth-fil): https://connect.garmin.com/activity/317653222

Startbacken

Ute på förstaslingan

Kedjebrottett

Ute på slinga två, nu med betydligt fler cykelsugna

Upp och in på en av stigarna på slinga två

Utförslöpa

Kedjebrottvå

Mer stigcykling

Drygt tre mil in på banan

Milspåret, på väg tillbaka mot Lugnet igen

Cykeldatorn efter två slingor

3 kommentarer:

  1. Fionns det nån bra karta över banan eller märkning i skogen? Sugen att provköra men hittade bara kartan på hemsidan och den duger inte för att hitta rätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns ingen märkning i skogen och karta blir svårt att navigera med. Bäst är att ladda ner GPS-filen och köra efter den.

      Radera