Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-05-13

Cykelnyheter - morgonutgåvan

Igår: marathonmatch mot grabben. Gick och la mig som segrare efter 112-101...

Hade lite småplaner på att sätta mig på testcykeln igår. Men barnen somnade så sent att jag gick och la mig istället. Tänkte annars att det kunde vara bra att testa benen och kroppen lite. Är givetvis lite stel och öm efter vurpan, men bortsett från det lite större skrapet på vänster höft så är jag i så gott som nyskick.

Jag läste att Calle Fribergs härliga comeback resulterade i vinster i både Billingeracet och Göteborgsgirot i helgen, han verkar nästan lite onödigt stark den där Calle. Göteborgsgirots landsvägslopp verkar ha haft en del barnsjukdomar. Där var Henke Jansson, som pluggar här i Falun, snabbast. Åsa Erlandsson vann damernas MTB-lopp och Kajsa Snihs var snabbast bland damerna i landsvägsloppet.

Emil Lindgren blev tvåa bakom CX-legenden Sven Nys i en deltävling av den Holländska MTB-cupen igår.

Johan Lindgren vann det stentuffa Skandis GP där endast 20 av 74 startande fick ett resultat. Tvåa blev Johan Landström och trea blev Staffan Arvidsson från hemmaklubben Upsala CK.

I Danmark så blev falucyklisten tävlandes för CK Bure, Pontus Kastemyr totaltvåa i Tour de Himmelfarts juniorklass och svenska mästaren Christofer Stevenson blev igår tvåa i en deltävling i den danska landsvägscupen.

Den svenske cyklist som imponerade mest i helgen var nog ändå Tobias Ludvigsson som blev fyra på gårdagens hårda etapp i Giro d'Italia. Detta efter en lång utbrytning där Tobias attackerade från gruppen över sista berget, kom ikapp en av dom två framför och körde om en pallplacering med klungan jagandes tätt bakom. Bettancour attackerade från klungan och passerade Ludvigssons duo men jättestrongt av Tobias att ta chansen som han gjorde igår och hålla undan från klungan! Riktigt kul att se.

Idag ska jag som sagt vara med i Radio Dalarna, och i kväll väntar cykelträningen med Falu CK's barn och ungdomsgrupp. I kväll kör vi träningstävling i Stångtjärn, vi ses där 17:45! Nu drar jag till jobbet och gör lite nytta.

2 kommentarer:

  1. Hej, det är nybörjarcup i stångtjärn i kväll istället för Lugnet!, Anmälan från 17.45.
    Micke L

    SvaraRadera