2013-05-17

Cykla mellan Falun/Dalarna och Stockholm

Hej!

Nu drar jag strax mot Stockholm. Har skissat ihop denna rutt efter att ha rådfrågat på Twitter tidigare idag för att undvika 2+1-vägen mellan Hedemora och Sala. Trist att vägar byggs utan tanke på cykelmöjlighet mellan tätorter. Det här blir ungefär en timme längre än om jag kunnat åka raka vägen. Men det får duga. Det kanske finns fler där ute som vill cykla från Stockholm och upp till vackra Dalarna och då framför allt Falun. Eller så vill fler göra som jag och ta en tur ner. Då finns här en rutt som går att ladda ner i GPS-grunkor:

Direktlänk till rutten: http://connect.garmin.com/course/3616711

Ni måste kanske logga in för att se kilometer istället för miles, och ni måste zooma in i kartan för att sträckan ska bli synlig. 237.17 km.

10 kommentarer:

 1. Ha en grym resa ned till hufvudstaden, blir ett nätt litet distanspass lixxom...

  SvaraRadera
 2. det var mening jag skulle kört u-sala - Norberg den vägen idag. men det vårt uppskjutet en vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kunde köra något annat istället.

   Radera
 3. Följer din cykelblogg och tycker den är grymt bra. Jag har kört lite tävlingar på cykel på motionsnivå och fundera uppgradera mig till kolfiber-hjul. Jag har hjul 5000 kronors klassen nu men tänker mig ett hjulset för runt 10-12000 kronor. Hur påverkar det min cykling? Är det något man ska tänka på? Är det stor skillnad mellan olika hjul? Hur mycket gör sådana hjul mot alu-hjul för runt 5000 kronor? Var inne hos cykelhandlare idag och sa att man måste ha tubdäck om man ska upp i denna prisklass men måste man det - fungerar det inte lika bra med kanttråd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Hjulen är det man bör lägga krutet på när man ska uppgradera sin cykel. Lätta och aerodynamiska hjul kan göra stor skillnad på en cykel för den som jagar placeringar eller sekunder. Fokusera inte på prislappen, utan vad det är du vill ha istället. Hjul helt i kolfiber är ofta för tubdäck och tubhjul är lite lättare än kanttrådshjul.

   Radera
 4. Grymt Henrik!!

  Och tack för kartan, har ju själv cyklat "hem" till Dalarna fast Sthlm-Rättvik, men det var innan 2+1 vägen var klar men det var då vägarbete där, mindre kul.
  Får se om jag testar att cykla hem igen, men då blir det efter din karta =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu har du ju ett fint alternativ. Inget att fundera på, helt enkelt.

   Radera
 5. Hur lång tid tog det? :) Hur många pauser tog du? :)

  SvaraRadera
 6. Enligt cykeldatorn så tog det 8 timmar och 11 minuter effektiv tid. Stannade till i Enköping för inköp av en burk Cola och en chokladkaka...

  SvaraRadera