2013-05-21

Dalacupen i Sundborn

Höj! 

Det här blir en sådan där lång och härlig dag igen. Har precis ätit lite och har kvar att duscha faktiskt. Ni vet ju att det blev en tidig morgon då jag klev upp vid fem som jag så ofta gör för att hinna med allt som jag vill göra. Mejlade lite åt klubben, fixade en licens och drog sedan till Sundborn där jag märkte upp dagens bana. Stämplade in på jobbet strax efter åtta och hade en sådan där intensiv fullsmetad dag på kontoret. Stämplade ut 17:10 och styrde min Mitsubishi Outlander mot Sundborn där kvällens deltävling i Dalacupen skulle avgöras. 

Utanför Sveden så hittade jag Jeppe77 som punkterat i regnet, med tubdäck som ett riktigt proffs. In med hans Oltre i bagageutrymmet och Jeppe i passagerarstolen.

Vi hann inte långt innan vi hittade Robban Österling vid vägrenen, även han med en bakhjulspunktering. Men nu hade det i alla fall slutat regna. Vi jobbar ju inte regn på Dalacupen.

Samling, anmälan och mål utanför SportEwa. Jeppe fick låna Frida Knutssons bakhjul då Frida skulle vara en av fyra fantastiska flaggvakter idag.

Någon minut sen så körde jag ett litet snack och sedan så rullade vi iväg och satte igång tävlingen. Fem varv på en bana som mätte knappa 8 kilometer. Högt tempo, många attacker och jag hamnar precis som hela våren mest fel hela tiden. Stötte i alla fall i kapp en trio som jagade en annan trio med drygt två varv kvar. Trodde det kunde bli något av detta men klungan var i kapp varvet senare. Det fina i att köra alla mot alla är att alla i jagande grupper och klungor tjänar på att samarbeta. Så det är svårt att komma iväg. Om man inte heter Johan Landström och Magnus Darvell då. Dom kastade loss och vi kom aldrig ikapp dom igen. Gruppen jag var i gjorde alltså upp om placeringarna 3-11 och jag blev åtta efter att varit lite passiv när det gällde att ta position på slutet. Kul race och skönt att vi slapp regn! Kul också att Tommy "Cross-Tompa" Johansson inte bara var med och hängde med tätgruppen, han gjorde det med tvåhjulsställ också. För er som inte vet vem han är så vann han EM- och VM-silver i Downhill 1994.

Det regnade före loppet och när jag kommit hem så började det regna igen. Om två veckor kör vi igen, då i Svärdsjö. Tror mycket på den banan faktiskt.

Resultat Dalacupen #4
F 15-16
1. Selma Svarf
2. Ida Wallén

Damer:
1. Emma Stenberg

Herrar:
1. Magnus Darvell
2. Johan Landström
3. Mattias Nilsson
4. Marcus Johansson
5. Jesper Larsson
6. Robert Reyier Österling
7. Johan Carls
8. Henrik Öijer
9. Albin Larsson
10. Fredrik Frykberg
11. Tommy Johansson
12. Niclas Brus
13-24 oplacerade
25-26 DNF

Totalt 29 startande alltså trots regn inför loppet. Kul också att se att man i Sundborn klev ur stugorna och ställde sig längs vägkanten för att titta på tävlingarna. Känns som att med lite reklam för detta så skulle ännu fler få se vår härliga sport. Affischer kan dyka upp i en by nära dig.

2 kommentarer:

 1. Bra jobbat, ni stötte väl inte på någon aggresiv bilist i en svart Ford Focus?

  //Claes

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det märkte jag inte av. Vi mötte en bil som genade lite i kurvan, men i övrigt bara bra bemötande.

   Radera