2017-11-21

Så här gick gårdagens Zwift race

I startfållan igår.

En gång junior, alltid junior. Startattack...

Vi blev ganska snabbt 8-9 cyklister som höll ihop rätt länge.

På slutet så var vi bara tre kvar efter att ha droppat Rezac i en backe.

Hej och god morgon!

Ja, igår så kördes det Zwift-race. Mycket att hålla koll på och försöka lära sig innan mitt första Zwift-race. Lyckades ändå både anmäla mig, koppla Zwift-kontot mot Strava, byta efternamn och sitta på cykeln innan starten gick.

Starten gick och jag märkte ganska tidigt att det här med att sitta på rulle tjänade man väldigt mycket på i Zwift. Jag som inte har en smart trainer märker det inte i känslan, men jag behöver ta i mindre utan att behöva bli avhängd. Försökte attackera lite halvhjärtat någon gång men fick ju ingen lucka alls. När vi kom till en backe på 2 kilometer så satt jag långt ner i gruppen och plötsligt så var det bara luckor överallt. Jag fick liksom köra skithårt och spurta över krönet för att täppa lucka efter lucka. Utför så kom jag ändå ifatt täten. Skönt!

Vi blev 8-9 man efter backen och höll ihop. Sen hände något. Efter typ 18 kilometer så bara försvann fyra ur gruppen och vi blev fyra kvar. Säkert något nätverksfel eller om något hände hos Zwift...

Med fyra cyklister så blev det lite lugnare körning och jag spontanhöjde farten någon gång då och då för att bibehålla kvalitén på passet. Det kom en lite kortare backe och en av cyklisterna släppte. Kommer man längre bak än dom där 4-5 meterna så tappar man rullen och då är det ett litet helvete att komma ifatt igen. Vi tre höll hur som helst ihop hela vägen in mot mål. Tyvärr hade jag lite dålig koll på målgången och plötsligt så stack en av killarna och strax därefter passerade vi en linje och dom slutade ta i. Var loppet över nu? Det skulle ju vara 33 km hade jag läst mig till och vi hade bara kört 30... Det kom upp en tom grå ruta på skärmen som jag stängde ner. Det var nog där resultaten skulle presenterats...

Zwift sparar inte tävlingsresultat, det får man hålla koll på själv eller via Zwiftpower.com. Tyvärr verkar det ju ha krånglat lite men jag kan utläsa på denna sida att jag hade näst snabbaste tid ändå. Min tid ligger liksom gömd under en flik långt ner på sidan, bland en massa andra cyklister som av olika anledningar inte kommit med i rankingen.

Fick dock med mig en del data från passet. Dels hade jag ju min egen Garmin igång, men även Zwift sparar pass-data åt en:
Själva loppet tog 42:15, så det är ju lite slöcykling med i dom där 293 watten också..

Hur effekt och puls fördelat sig under loppet samt vilken watt jag hållit under några olika tider.

Lite passdata.

Passet finns också på STRAVA. Eller Garmin Connect. Jag sparar ju all min träning på Garmin Connect och jag försökte också ta varvtid för själva loppet igår. Tyvärr missade jag ju att målgången var där den var. Så istället för 42:15 så blev mitt tävlingsvarv 44:38 långt. Hade hur som helst 174 i snittpuls under den tiden, 191 i max och 294 watt i snitt.

Ja, det där var ju skitkul och nu ser jag fram emot att ta i jättemycket på Zwift snart igen. Det känns som om detta kan få min årliga snittpuls på träningarna att stiga något...

Eftersom jag har viktkorg på min Monark så fick jag ha vikter på för att klara det mesta och sedan variera kadensen. Så jag körde med 3.5 kilo i korgen. När jag blev avhängd i den där backen i början så slängde jag på 0.25 kilo till för det blev så hög kadens när jag skulle jaga ifatt täten igen... Så vill jag göra fartökningar så får jag helt enkelt se till att ha tillräckligt med vikt i viktkorgen för att kunna kötta tillräckligt.

Har du testat Zwift och har du några tips att ge mig? Syns vi kanske på något race i kväll?

2 kommentarer:

  1. Bra kört! jag har testat och är fast. Det är roligare att ha några att titta på, försöka komma i kapp och köra om. har inte vågat mig på något race ännu men kört en gruppcykling i skönt tempo och provat någon workout. De gillade jag. Det går att köra workouts tillsammans med andra och det fina med det är att oavsett hur stark/svag man är så behåller man sin plats i klungan. Det gör nog att intervallerna blir lite roligare även om jag drar runt mindre watt. Lite att man vet att den bredvid på skärmen lider precis lika mycket som en själv!

    SvaraRadera
  2. Bra trampat! Zwift är skoj att köra, just nu gillar jag att köra "Group Workouts" och "vanliga" workouts.
    Jag ser Zwift som ett mycket bra träningsredskap för effektiva träningar när man har jobb och familj.
    Trampa på!

    SvaraRadera