Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-11-27

3 timmar distans på testcykeln med två Zwiftrace

Ja, ni läste rätt. Om man vill vara snäll mot mig så kan man säga att jag är speciell. Men ni behöver inte vara snälla, att köra distans på testcykel är ju ren idioti. Med Zwift som sällskap så blev det ju ändå ganska uthärdligt, men jösses så monotont det blir efter ett tag. Tur då att jag hade ett race på slutet också så att jag fick ösa på lite igen.

Jag började med en kort uppvärmning och sedan ett 10.3 km kort race på en relativt platt bana i London. Där blev jag nog femma om jag har tolkat resultatlistan på Zwift Power rätt. Vi var 10 av dom 56 fullföljande som gjorde upp på slutet och jag tyckte väl att jag fick till en hyfsad spurt även om jag inte orkade riktigt hela vägen in.

Sedan så körde jag nästan tre varv på en bana som heter London Loop, dagens andra race skulle gå på den banan och den mätte 14.8 km, vi skulle köra två varv på tävlingen och ta oss uppför Box hill som är en backe på nästan tre kilometer. En ganska stor grupp kom in till backen på första varvet, jag höll väl ca: 340 watt i snitt uppför backen och hamnade med sju andra uppe på toppen. En kille hade bra tryck där och var ungefär halvminuten före. Sedan var det väl mer eller mindre en intensiv väntan till backen för andra gången. Siktade på att hålla dom där 340 watten igen i backen men fixade inte det och fick vika ner mig. Fem av cyklisterna åkte ifrån mig rejält. En sjätte lyckades jag hämta in på slutet av backen när jag fått upp ångan lite igen. Vi höll ihop till mål där jag förlorade spurten om sjundeplatsen och blev därmed åtta av 81 fullföljande. Resultat.

På det korta racet i början så snittade jag 325 watt och det längre racet hade jag ett snitt på 295 watt. Trött i benen de luxe efteråt. Körde då vidare en kvart till för att få ihop tre timmar och nå skamgränsen för distans.

Skulle behöva lite fler prylar när jag tränar...

Starten har gått på det korta loppet och en första selektion har redan gjorts.

Inför varvningen.

Slutet på spurten.

Såg en del svenskar när jag var körde distans mellan loppen. Alltid lika kul!

Starten har gått i det längre loppet och här var en svensk med i samma klunga som jag.

Första backen avklarad och vi åtta var 33 sekunder efter en ensam ledare på toppen.

27 sekunder efter nu och han är säkert trött...

In i backen, 33 sekunder efter, 345 watt på mätaren och först i gruppen. Nu jäklar skulle vi hämta in honom...

På väg utför igen. Avhängd, förnedrad och i sällskap med en lika avsågad cyklist. Plötsligt är avståndet 54 sekunder upp. Till sjätteplatsen...

Stum och trött, in i mål som åtta.

Visst är det kul med skärmbilder från ett cykelspel?

All data från passet hittar ni givetvis på Garmin Connect.

Nu ska jag cykla till jobbet, vi hörs väl senare idag? Hej!

3 kommentarer:

  1. Det var jag körde KISS racet igårkväll (L.Lang). Kul när ja såg dig med då ja läser bloggen ibland. Bra kört! Själv tappade jag redan första backen efter en hård vecka... Får ta dig nästa gång.

    SvaraRadera
  2. Patrik Hjalmarsson27 november 2017 kl. 15:14

    Nej, det är inte roligt med bilder från cykelspelet. Jag förstår om Zwift körarna tycker om det men inte vi andra. Finns det inte medlemskommunikation inom Zwift?

    SvaraRadera