2017-11-22

Dags för en lugn dag..?

Hej och god morgon!

Idag väntar snökaos som sedan ska övergå i regn och plusgrader. Himla trist att det inte bara kan få komma snö och sedan vara riktig vinter. Men vi får väl se vad som händer. Är lite sliten idag, körde en tävling på ungefär en timme på Zwift igår. Så nu har jag kört riktigt hårt tre dagar i rad!

Under själva Zwift-tävlingen så stack 5-7 cyklister iväg rätt tidigt. Jag var väl för sen i reaktionen, kass eller trodde jag skulle få mer hjälp av övriga att täppa luckan. Antagligen en kombination av alla tre saker. Så jag hamnade i en avhängd grupp. Efter en liten stund så attackerade jag ändå iväg från min grupp, kom efter en lång och mödosam jakt ikapp två som tappat gruppen framför. Eller bara hamnat i ingenmansland. Tänkte att vi tre kunde jobba på tillsammans men jag var rätt stum av jakten och fick ändå vara den som höll fart i gruppen. Ett annat gäng låg hela tiden tätt bakom så till slut gav jag upp och vi väntade in dom som jagade oss. Sedan en framför oss försvunnit ur tävlingen så körde vi till slut om en femteplats. I en avhängd grupp med trötta cyklister. Intensiteten blev lite låg så jag såg väl till att hålla fart.

Blev trött, de andra attackerade på 1slutet och jag blev sist även i denna grupp och vinglade in som tia med helt tömda ben. Bra pass ändå!

Det är så himla kul med Zwift och jag känner mig rent ut sagt beroende av det. Ska försöka att låta bli att tävla idag dock eftersom det ju blir lite slitsamt om det blir tävling varje dag hela vintern... Igår snittade jag 300 watt och 91% av maxpuls under tävlingen som pågick ungefär en timme. Svinbra träning som sagt, men det kan inte ske varje dag. Kanske tar en lugn tur i Watopia i kväll istället?

5.5 km in i loppet och koll på läget.

17.7 km in i loppet och här har jag och dom jag bryggat upp till gett upp jakten på dom framför. Drygt en minut upp och åtta sekunder till dom bakom.

Vi blev sex man i en grupp där jag drog supermest. Sedan hängde dom av mig på slutet. Ni ser dom framför mig i bild.

301 watt i nästan en timme ändå. Man kan ju se på watt-siffrorna att dom på placeringarna 5-9 inte tagit alldeles för mycket vind. Topp fyra var ju ruggigt starka och han som vann körde säkert elcykel på trainern.

Lite data från loppet och urtrampandet.

Yeah. Zwift räknar ut detta på det klassiska viset att dom tar 95% av det jag hade som mest under en 20-minutersperiod. I mitt fall så hade jag 20 min på 325 watt under loppet vilket ger en beräknad FTP på 309.

Tack och god natt...

6 kommentarer:

 1. Detta är så mycket mer givande vinterläsning än Monark-rapporter, men det kanske bara är jag...

  SvaraRadera
 2. Hej, hur har du gjort för att hooka-upp till swift med monarken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kör med Garmins Vector-pedaler. :)

   Radera
 3. Roligt att se dig bli beroende av något du var skeptisk mot tidigare :) om jag inte missminner mig så var du kyligt inställd tidigare :) du med bra kontakter borde åtminstone få låna en Wahoo Kickr (direct drive) för att testa. Skulle vara otroligt intressant att höra från en Monarkdyrkare hur den står sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte att jag varit så skeptisk tidigare. Men kanske? :) Det skulle helt klart vara kul att testa Zwift "på riktigt" med någon smart trainer..

   Radera