Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-11-01

Så här gick gårdagens maxtest!

Hej och god förmiddag!

Igår så satte vi ju oss på Monarken, Linda och jag. Det var dags för maxtest, något som jag gjort tre gånger tidigare i min källare. Maxtest har jag ju annars gjort ett flertal gånger på andra håll och med olika aktörer bakom. Exakt hur jag genomför testen kan ni läsa om här där jag skriver om mitt första test. I korta drag så kör jag 4 minuter på en belastning, vilar en minut och kör sedan fyra minuter på nästa belastning som är 35 watt tyngre. Tills jag inte orkar trampa mer.

Vid samtliga fyra hemmatest så har jag stannat på 400 watt-rampen.
Test ett (februari -13) stannade jag efter 2:15 och vägde 70,2
Test två (april -13) stannade jag efter 2:34 och vägde 69,6
Test tre (oktober -15) stannade jag efter 2:38 och vägde 69,5
Test fyra som jag körde igår stannade jag efter 1:31 och vägde 69,4

Det är ju egentligen små skillnader och mina testvärden har blivit följande:
Test 1: 68,7
Test 2: 69,8
Test 3: 70
Test 4: 68,5

Det jag kan konstatera är att gårdagens test var mitt sämsta i och med att jag körde kortast tid på 400 watt och trots den relativt låga vikten så fick jag då alltså ett sämre testvärde. Test tre och fyra är egentligen mest jämförbara då båda skett i oktober och jag borde vara lika bra i/ur fas med träningen.

En aspekt i jämförelsen var att jag startade gårdagens test klockan 21 och efter en heldag på jobb. Förra oktobertestet körde jag klockan 12:45 och var kanske mer utvilad då och liksom mer... Pepp. Högsta pulsen då var också 188 att jämföras med gårdagens 181, så det ligger kanske något i det. Men hade jag kunnat orka en minut till? Det går givetvis inte att svara på.

Nu har jag i alla fall ett utgångsläge och jag ska försöka se till så att det inte tar två år innan nästa test, utan ska se till att köra detta ett par gånger till innan det är dags för säsong.

Man kan ju jämföra sig med andra och ni får gärna jämföra er med mig om ni vill. Men det ger ju liksom inte så mycket. Jag kör dessa test för att kunna jämföra mig med mig själv. Sen är det klart att testvärdet säger något om ungefär vilken kapacitet som finns där.

Nästa blogginlägg kanske handlar om min nya cykel, vill ni veta vad det blev så kan ni klicka här. Tills vidare kan ni kika på denna bild:

2 kommentarer:

  1. Kör du med garminpedaler på monarken? Skiljer det sig mycket mot monarkwatt?
    /Plyhmen

    SvaraRadera
  2. Hur räknar du ut vo2max ur detta? Är det garmin-datorns värde via pedalerna?

    SvaraRadera